Constanța, trafic de coșmar! Ce face Primăria, ce face Poliția, ce face Donald Trump!?

3165
4
Constanța, trafic de coșmar! Ce face Primăria, ce face Poliția, ce face Donald Trump!? - editorial14804118121481640296148-1484559759.jpg

Articole de la același autor

Circulație infernală, în această dimineață, la Constanța. Și nu mă refer la străduțele de cartier, ci la unul dintre principalele bulevarde ale orașului, Alexandru Lăpușneanu. Iar motivul nu-l constituie zăpada/munții de gheață din vecinătatea carosabilului. Nu discutăm despre modul în care s-a făcut deszăpezirea, este un subiect separat, iar constănțenii au simțit pe pielea lor acest lucru. Voi arăta, în rândurile următoare, o mai veche problemă de trafic din Constanța, pornind de la un caz concret. 


Așadar, astăzi, unui șofer care a fost nevoit să parcurgă distanța dintre Boema și Kaufland i-au trebuit nervi de oțel și mai bine de jumătate de oră pentru a ajunge la destinație. S-a circulat, cum spuneam, infernal, bară la bară, înaintându-se în special pe bulevardul Lăpușneanu cu viteza melcului ce se târâie pe șmirghel. Blocajele de trafic au fost frecvente pe acest tronson și toată lumea se întreabă, firesc, de ce într-un oraș de talia Constanței se petrec astfel de ambuteiaje. Iată una dintre explicații. MAJORĂ! 


Pe bulevardul Lăpușneanu, pe sectorul dintre Școala Spectrum (fosta Școală nr. 27) și Trocadero, care se întinde pe distanța de numai câteva sute de metri, linia dublă continuă este întreruptă de nu mai puțin de 3 (trei) ori!!! Astfel, șoferii care ies de pe străduțele de cartier au posibilitatea de a vira stânga pe bulevardul principal. Ce rezultă de aici? V-ați convins singuri, dragi constănțeni care tranzitați zona: mașini blocate în mijlocul străzii, manevre peste manevre, forțări, tupeu, nervi, înjurături, trafic de coșmar. Nu mai pun la socoteală riscul de accidente. 


Situația de pe Lăpușneanu nu este una singulară. Vă mai dau câteva exemple. Pe strada Soveja, între complexul Eden și stația de betoane, la un moment dat, linia continuă este întreruptă și permite șoferilor să vireze la stânga. Și asta în condițiile în care, la circa 100-200 de metri, există un sens giratoriu unde conducătorii auto respectivi pot întoarce fără probleme. De asemenea, pe bulevardul 1 Mai, în dreptul sălii Portul, linia continuă este iarăși întreruptă. Aceeași poveste: circulație blocată de șoferii care virează la stânga. 


Și acum, să vedem ce soluții ar exista. Încep prin a reaminti două mari libertăți câștigate după Revoluția din 1989: cea de liberă exprimare și cea de liberă circulație prin lume. Prima e gratuită, iar cea de a doua, mai costisitoare, dar nu chiar atât de inaccesibilă inclusiv celor din Primăria Constanța, din Consiliul Local Constanța, din Poliția Rutieră Constanța și din celelalte autorități care pot schimba ceva. Dragi edili, dragi administratori, dragi polițiști: ați călătorit la rândul vostru în țări străine, ați vizitat mari orașe ale Europei. Ați văzut însă vreo metropolă în care circulația pe un bulevard principal, destinat în special transportului în comun, să fie strangulată dintr-o cauză similară cu cea prezentată în rândurile de mai sus? Sincer, îmi vine greu să cred că mă puteți contrazice. Cel mai important lucru este să se asigure fluența traficului, iar acest lucru se poate asigura prin corijarea punctuală a câtorva aspecte, precum cel prezentat astăzi. Constanța automobilistică riscă să se "sufoce" și trebuie luate măsuri de urgență. În loc de comisii reunite cu specialiști peste specialiști, luați decizii! Cine ați vrea să vină să facă ordine în Constanța, Donald Trump? 


P.S. 1


Îmi aduc aminte de o inițiativă stupidă, nu cu mulți ani în urmă, când s-a dorit introducerea sensului unic pe străzile Tulcei și Badea Cârțan. Unde se circulă bine, cu viteză redusă. Într-o zonă cu mulți copii și bătrâni, cu școală, grădiniță, piață, sedii de instituții foarte frecventate de populație, nu aveam nevoie de raliu. 
De fiecare dată când stau blocat în trafic, pe Lăpușneanu, Tomis, Brătianu sau 1 Mai, gândul îmi zboară la inițiatorii acelui proiect. Oare ei nu trăiesc tot în Constanța, nu circulă tot pe aceleași artere? Nu sesizează nevoile reale ale urbei? Salutări de la volan! 


P.S. 2


Nu uitați de monitorizarea video a Constanței! Odată montate camerele, mulți golani ar rămâne fără permis. Totul elegant, fără tam-tam-ul cu instanța!




Comentează știrea

Constantin
16 ianuarie 2017
...Fagadau!!!...

Ce derbedei!!! Un oras distrus de niste bestii fara creier! Orasul asta al cui este? De ce il distrugeti ticalosilor? Ce v-au facut copiii? De ce va bateti joc de noi netrebnicilor? Fagadau!!!!. .. Nu-ti e mila de copiii tai? De ce ii condamni sa traiasca intr-un ghetou? Fagadau, du-te in cimitir si mediteaza in fata unui mormant... nu iei nimic cu tine...

Vasile
16 ianuarie 2017
Zapada

Ce legatura are politia cu zapada sau donald trump?poate vreti sa vina cineva de la polul nord!

netplusultra
16 ianuarie 2017
Donald Trump

Legatura cu Donald Trump este ca pe el in doare in cele trei litere ( C , U si R ) de traficul din Constanta.

Răspuns la: Zapada
Adăugat de : Vasile, 16 ianuarie 2017
Ce legatura are politia cu zapada sau donald trump?poate vreti sa vina cineva de la polul nord!
Gigi
16 ianuarie 2017
Sa incepem...

Pe langa cele semnalate de autor, sa mai adaugam noile farmece din primarie : s-au refacut modelele de acces in intersectie, cate o faza pe sens (era mai bine cu verde pentru inainte cu ambele sensuri simultan), au disparut cronometrele care te ajutau, treceri de pietoni puse dea-n boulea, si putem continua...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2772 secunde