Constanța, punct cheie pe harta traficului de droguri. Tinerii preferă canabisul

832
2
Constanța, punct cheie pe harta traficului de droguri. Tinerii preferă canabisul - constanta-1482166280.jpg

Articole de la același autor

Constanța rămâne un oraș important în ceea ce privește piața drogurilor din România, reiese dintr-un raport național privind situația drogurilor, redactat de Agenția Națională Antidrog. Alături de Capitala țării, Constanța este orașul în care sunt realizate cele mai numeroase capturi de droguri. Totodată, orașul de la malul mării se poate lăuda și cu cele mai multe dosare penale soluționate și persoane condam-nate, alături de București, Cluj și Olt.

Conform celor mai recente informații, canabisul este cel mai consumat drog, în special în rândul tinerilor. De asemenea, canabisul este și cel mai capturat drog. Capturile înregistrează 44,3% din can-titatea totală de droguri capturate.

"În ceea ce privește piața drogurilor, traficul de droguri ca fenomen rămâne, și în acest an, concentrat în București, Timiș și Constanța, prezentând în continuare interes, conform datelor referitoare la capturile realizate (număr și cantități). În anul de referință, cantitatea totală de droguri confiscate înregistrează creșteri semnificative față de anii anteriori. Cele mai multe capturi semnificative au fost realizate în Regiunea București - Ilfov, urmată de Regiunea Sud-Est", se arată într-un raport național privind situația drogurilor, întocmit de Agenția Națională Antidrog.

Constanța este în topul orașelor în care au fost înregistrate cele mai multe dosare penale soluționate și cele mai multe persoane condamnate.

"București rămâne orașul care înregistrează cel mai mare număr de persoane condamnate la regimul drogurilor, în special pentru trafic de droguri. Cele mai multe condamnări pentru deținere de droguri pentru consum propriu au fost înregistrate în județul Olt. Marile aglomerări urbane continuă să rămână zone cu potențial criminogen ridicat în ceea ce privește regimul juridic al drogurilor, în București, Constanța, Cluj și Olt fiind înregistrate cele mai multe dosare penale soluționate și cele mai multe persoane condam-nate", se mai arată în același raport al Agenției Naționale Antidrog.

La nivel național, în 2015, au fost înregistrate 4.060 cazuri de urgențe medicale în care a fost semnalat consumul cel puțin al unui drog ilicit, consum singular sau în combinație. Din totalul cazurilor în care s-a raportat consum exclusiv de droguri ilicite, 42,4% au fost datorate consumului de NSP, în 12,9% dintre cazuri a fost consemnat consumul de canabis, iar în 8,9% s-a declarat consum de opiacee (heroină, metadonă sau opiacee generic).

Comentează știrea

sever
20 decembrie 2016
niste tonti

Canabisul se fuma in tarile nord-africane, in mediul rural, seara dupa o zi de munca.Se adunau, adultii si batranii in jurul unui pahar de ceai si trageau una. Majoritatea erau analfabeti, radio-tv ,sau alta distractie nu exista, apoi se culcau. Adolescentii si adultii nostri in prostia lor incep de dimineata si fumeaza 2,3,4 pana seara.Tontalaii astia daca ar fii capabili sa faca o socoteala simpla ar pricepe ca cu aceeasi bani ar putea,odata pe saptamana, sa se duca la un hotel cu o "fata" si o sticla de sampanie.Astfel distractia ar fi reala si nu doar o imaginatie a mintii lor de drogati tampiti.Sigur aceasta in cazul când nu-i duce mintea la o alta activitate.

DODO
20 decembrie 2016
mai hotariti baieti !

puteti merge usor pe fir pina la surse dar ...mai hotariti si fara scapari din interior

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde