Consilieri ai Administrației Financiare Constanța, judecați pentru luare de mită

106
Consilieri ai Administrației Financiare Constanța, judecați pentru luare de mită - arestpozafrum-1404125046.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi consilieri superiori din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, acuzați de luare de mită.


Astfel, potrivit anchetatorilor, inculpații Marius Valeriu Toropu și Alexandra Bolchiș au efectuat, la jumătatea lunii martie, o inspecție la sediul unei firme, după ce reprezentanții acesteia solicitaseră rambursarea taxei pe valoare adăugată pentru perioada 1 martie 2012 - 31 ianuarie 2014. 


În timpul efectuării controlului, cei doi inculpați i-ar fi pretins denunțătorului, pentru a-i facilita obținerea banilor solicitați, un procent de 10% din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 lei, din suma totală de 313.000 RON.

Fără această verificare, finalizată cu Raportul de inspecție fiscală din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuată.


Denunțătorul a acceptat propunerea formulată de inculpați și, la indicația inculpatului Toropu Marius Valeriu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranșe, ambele plătite în cursul lunii martie, prima în valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua în valoare de 16.300 lei. La indicațiile aceluiași inculpat, banii au fost plasați, de fiecare dată în câte un autoturism.

Cei doi sunt reținuți, iar anchetatorii au instituit măsura sechestrului judiciar asupra autoturismelor lor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3714 secunde