Condamnări definitive în dosarul de șantaj Antene – RCS

186
Condamnări definitive în dosarul de șantaj Antene – RCS - condamnari-1498653798.jpg
Înalta Curte de Casație și Justiție, decizii definitive în procesul de șantaj Antene - RCS. Dan Voiculescu a fost achitat. Sorin Alexandrescu a fost condamnat pentru șantaj la 4 ani și șase luni cu executare. Din această pedeapsă se scade perioada pe care acesta a petrecut-o în arest preventiv, potrivit paginademedia.ro. 


Deciziile definitive în dosarul de șantaj RCS - Antena Group: 


George Matiescu, director Intact, achitat pentru acuzația de complicitate la șantaj. Definitiv


Antena 3 și Intact Publishing au fost achitate de Curtea de Apel de acuzația de șantaj. Definitiv


Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, condamnat la 4 ani și șase luni cu executare. Definitiv. 


Antena TV Group: amendă penală 200.000 de lei pentru șantaj. definitiv. 


Camelia Voiculescu, președintele grupului Intact - 1 ani și șase luni pentru complicitate la șantaj. Cu suspendare. definitiv


Dan Voiculescu, fondatorul grupului Intact - achitat. Definitiv


Șerban Pop, fostul șef ANAF, doi ani închisoare cu susependare pentru divulgare de informații secrete. 80 de zile de muncă în folosul comunității. Definitiv, anunță paginademedia.ro. 


Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra unui acționar al unei societăți comerciale (parte vătămată) amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Conform datelor din anchetă, pesoana ce ar fi fost șantajată este administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.


Procurorii susțin că Alexandrescu "a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând SC Antena TV Group SA la un preț dorit de inculpat".


Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5326 secunde