Școlile și bisericile, verificate de pompierii constănțeni

355
1
Școlile și bisericile, verificate de pompierii constănțeni - scolile-1459704909.jpg
"Nu înseamnă că trebuie să înlocuim bisericile de lemn, cu bisericile de zid" Zilele trecute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" a verificat și amendat mai multe școli și biserici din Constanța, acordând sancțiuni de peste 20.000 lei. 


Rămâne un mister ce unități școlare și lăcașe de cult au fost găsite cu nereguli, întrucât pompierii nu au defalcat sancțiunile date pentru fiecare unitate în parte, ci le-au cumulat, neprecizând ce școli sau biserici reprezintă un pericol pentru comunitate. Exemplul tăcerii a fost preluat cu succes de Gabriela Bucovală, șefa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care a declarat că nu are habar că ar fi unități școlare în situație de sanc-ționare. 


"Într-adevăr, ISU a efectuat controale în școlile constănțene, dar deocamdată, la nivelul județului Constanța, stăm destul de bine din punct de vedere al autorizării pentru acele clădiri care au nevoie. Pentru că sunt anumite reguli și legislație specifice, noi nu realizăm niciun fel de acțiune decât împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Deocamdată, nu mi-au adus la cunoștință că ar fi unități școlare în situație iminentă de sancționare", a fost răspunsul Gabrielei Buco-vală, când a fost întrebată dacă unitățile școlare din Constanța au fost amendate. 


Anul trecut, s-a descoperit că 93% dintre școlile din România nu aveau aviz de securitate la incendiu. Problema la care autoritățile refuză să răspundă este cine va plăti în cazul în care se dovedește faptul că anumite unități școlare chiar au fost amendate de pompieri. 


Printre cele 243 de avertismente și 37 de amenzi contravenționale, se nu-mără și câteva lăcașe de cult, fără a se preciza dacă se situează pe partea avertismentelor sau pe cea a amenzilor. Cert este că Arhiepiscopia Tomisului vede cu ochi buni aceste controale și acordă tot concursul inspectorilor ISU. 


"Este firesc ca pompierii să verifice, sistematic, lăcașele de cult. Dacă se constată abateri de la norme, sigur că trebuie aplicate avertismente, iar normele să fie remediate", a declarat, pentru "Cuget Liber", Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 


Atât timp cât sunt respectate normele PSI, Eugen Tănăsescu nu vede de ce ar trebui schimbat materialul din care se construiesc anumite biserici, respectiv lemnul. 


"Nu înseamnă că trebuie să înlocuim bisericile de lemn cu bisericile de zid. Se poate construi și din lemn, în anumite condiții tehnice bine stabilite, în care se respectă normele PSI. Există construcții din lemn și-n alte părți, nu este biserica singura care apelează la lemn ca material de construcție. Faptul că bisericile sunt de lemn nu trebuie să sperie pe nimeni, pentru că acea construcție respectă toate normele", a adăugat Eugen Tănăsescu. 


Comentează știrea

Scoala 12
15 aprilie 2016
Simulare de doi lei

A venit I.S.U, si la Scoala 12, dar n-a vazut ca scara de incendiu e blocata cu bancute,,, In schimb, cum au intrat in scoala s-a presupus ca vor face simulare de incendiu. Directoarea a anuntat discret pe toata lumea sa fie pe pozitii, "ca sa iesim bine". Numai ca, din exces de zel, un elev s-a jucat la sonerie si toata lumea a iesit in curte, desi cei de la I.S.U. nici nu apucasera sa dea semnalul. Am intrat inapoi, am mai iesit o data la semnal. Toata lumea se distra, o profa isi facea selfy pe scari, alta nici nu s-a mai deranjat sa intrerupa ora... Daca nu s-ar face atata lume ca face, poate ar sta lucrurile mai bine... A! Elevul care a dat alarma falsa a fost batut de proful de muzica pentru ca a stricat imaginea scolii!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3783 secunde