Codul Rutier va fi modificat. Șoferii și motocicliștii luați în colimator cu noi sancțiuni uriașe

1164
5
Codul Rutier va fi modificat. Șoferii și motocicliștii luați în colimator cu noi sancțiuni uriașe - fondcodrutier-1451831819.jpg

Articole de la același autor

Șicanele în trafic, claxoanele neîntrerupte, înjuratul la volan și demaratul în trombă sunt la ordinea zilei în traficul din întreaga țară. Pentru că unii șoferi nu știu de vorba bună și pentru că, uneori, educația se face cu bani mulți, mai mulți parlamentari au inițiat un proiect care ar urma să modifice codul Rutier.

Mai exact, 40 de parlamentari de la PSD, PNL și PC au discutat cu agenții de la Serviciul Poliției Rutiere și cu transportatorii și au hotărât înăsprirea sancțiunilor, în special pentru principalele cauze ale accidentelor rutiere și definirea clară a comportamentului agresiv.

Inițiativa legislativă ar trebui să descurajeze comportamentul conducătorilor auto care sunt agresivi și care sunt predispuși la a provoca accidente rutiere. Inițiativa legislativă a fost deja depusă în Senat.

Parlamentarii au definit compor-tamentul agresiv și au stabilit pentru ce să fie amendați șoferii.

Motocicliștii, în vizorul legii

Inițiatorii au decis să fie taxat aspru comportamentul agresiv, respectiv -schimbatul succesiv al benzilor pentru depășirea coloanelor, demaratul în trombă, cu scrâșnit de roți, claxonat repetat, circulația cu viteză nejustificat de mică, pe altă bandă, în afară de prima, frânarea bruscă la revenirea pe bandă, mersul cu spatele în scopul intimidării participanților la trafic, derapaje controlate și mersul unei mașini pe trotuar.

În atenția parlamentarilor se află și motocicliștii. Dacă va fi aprobat, aceștia ar fi amendați dacă sunt prinși mergând cu motocicleta pe o roată.

"Realizarea unei reglementări unitare privind circulația pe drumurile publice sub forma unui Cod Rutier care să asigure nevoia de armo-nizare, atât cu reglementările europene, cât și reglementările conexe naționale existente, înăsprirea sancțiunilor pentru nerespectarea unor prevederi constituind cauze principale ale accidentelor de circulație, eliminarea paralelismelor privind sancționarea încălcării regulilor de circulație de către autoritățile competente, sistema-tizarea tuturor prevederilor care reglementează circulația rutieră, într-o succesiune de capitole, secțiuni, paragrafe, cu conținut determinat, nerepetabil. Definirea unor noi secțiuni și paragrafe în comparație cu legislația în vigoare. Clarificarea procedurală a măsurii tehnico-administrative privind ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar", se arată în expunerea de motive depusă în Senat.

O altă modificare este că se va trece la șase clase de sancțiuni, nu cinci așa cum sunt în prezent. Punctul de amendă este în prezent 105 lei, iar de la 1 mai va fi de 125 de lei.

Prima clasă este între 2 - 3 puncte amendă, iar ultima între 51 - 100 de puncte. Respectiv, amenzile ar putea ajunge și 12.500 de lei.

Proiectul noului Cod Rutier se află în dezbatere publică până pe 20 februarie 2016, dată la care oricine dorește poate trimite observații sau completări pe adresa de email a Senatului României.

După această dată, proiectul de lege va intra în dezbatere în plenul Senatului și va fi supus la vot. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Dan
4 ianuarie 2016
Castigati part-time

Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

unu
4 ianuarie 2016
cod rutier

scapati-ne de ligheanele cu nr de BG... majoritatea sunt tigani sau cocalari , sa dispara de pe sosele din tara !

Florin
4 ianuarie 2016
Venituri suplimentare

In 2016,proiect de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer,! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect "Info" la adresa de email:[email protected]

Ssn
4 ianuarie 2016
Cistigul liber

Promovam lectura avem job Castigati experienta alaturi de noi si faceti bani cu o munca moderna si placuta! Cautam oameni foarte seriosi si interesati de un venit suplimentar in timpul liber, acasa, comod in fata calculatorului. Acest job presupune urmatoarele: -Domeniul job-ului:-promovarea de carte. -Locul desfasurarii activitatii: - la domiciliu pe calculator -Nivel de experienta: minim, deoarece se face training in acest scop. -Cerinte aptitudinale: - seriozitate si perseverenta; - deschidere catre lectura; - cunostinte medii utilizare PC - Desfasurarea activitatii se face pe baza unui contract de prestari -servicii. Salariu: 1.200,00RON /lună Cereti acum mai multe detalii trimitand mesaj: Detaii! la [email protected] Tipul jobului: Timp partial

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Amenzi de mii  de lei, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6924 secunde