Cocktail de otrăvuri! Adolescenți distruși de etnobotanice

1499
6
Cocktail de otrăvuri! Adolescenți distruși de etnobotanice - fond-1443977978.jpg

Articole de la același autor

Campaniile de prevenire a consumului de droguri par să nu ajute deloc. Tot mai mulți tineri cad în plasa substanțelor cu efecte psihoactive și cu greu ies din "cătușele" care îi țin captivi. 


Încep de la vârste fragede să se drogheze, fără a conștientiza pericolul la care se expun. Deși sunt niște copii buni, ajung să se distrugă, ba mai mult, să dea în cap și chiar să omoare sau să își pună capăt zilelor. 


Etnobotanicele le iau mințile, iar presiunea dorinței de a consuma e din ce în ce mai mare. Acestea sunt plante cu efect halucinogen, dar și plante obișnuite, stropite cu substanțe interzise, care au efect mult mai puternic decât drogurile. 


Perioada la care tinerii cad în plasa drogurilor este adolescența. La vârsta aceasta, tinerii își formează personalitatea și, din dorința de a se da mari uneori în fața colegilor sau a prietenilor, încearcă să iasă din tipar; din păcate, numai printr-un mod negativ.


Direct la sursă 
Psihologii spun că tinerii au sub nas aceste droguri, deoarece dealerii merg direct la sursă. 


"Cei care vând aceste droguri merg la școli și, bineînțeles, prima doză este gratis. Merg la chefuri și acolo se bea, se fumează și se droghează. Fenomenul a luat amploare și se pare că nu poate fi ținut sub control. Deși decid la un moment dat să se lase, nu reușesc. Sevrajul e ca la alcoolicii cronici: le tremură mâinile, au halucinații. Foarte mulți se sinucid, deoarece nu pot lupta. Nici nu cer ajutor sau uneori nu îl primesc. Aceste etnobotanice sunt cele mai periculoase, deoarece acolo e un cocktail de otrăvuri. Poate că elevii ar trebui să fie supuși unor teste la școală, să li se ia câte o probă de urină regulat, pentru a-i tempera", a declarat psiholog cms. șef Liviu Chesnoiu. 


Ultimul exemplu este cel al tânărului care, acum opt zile, s-a sinucis cu 18 lovituri de cuțit. Potrivit unor surse, acesta era în sevraj și după ce a înjunghiat un taximetrist, s-a refugiat într-un bar, unde s-a automutilat. 


A "înnebunit" la bătrânețe 
Deși cei care îngrijorează cel mai mult sunt adolescenții, aceștia nu sunt singurii care consumă aceste droguri. Dacă vârsta cea mai fragedă este de aproximativ 10 ani, persoana cea mai în vârstă care a consumat droguri avea peste 70 de ani. Femeia a venit însoțită de o prietenă și nu le-a spus medicilor niciun moment de ce se simte rău. Cel care a dat-o în vileag a fost fiul ei, de aproximativ 50 de ani. 


"În momentul în care ajung în unitatea medicală cu diferite simptome, îți poți da seama că au consumat etnobotanice, dar nu ai certitudinea decât dacă ei admit. Noi le facem teste toxicologice, dar acestea sunt pentru drogurile clasice. Ceea ce consumă ei sunt plante stropite cu diferite substanțe. 


Simptomele pe care le pot avea variază de la stări de agitație inexplicabilă, amețeli, greață, vărsături, palpitații, tahicardie. Uneori e greu de făcut diferența între o boală normală și consumul acestor substanțe. Partea mai gravă este atunci când o combină cu alcoolul. La noi este deja vorba de experiență, îi citești", a declarat dr. Rodica Tudoran, medic coordonator SMURD Constanța.


Acțiuni de amploare 
"Existența acestui fenomen negativ din societate, la nivel local, a determinat Gruparea de Jandarmi Constanța ca, împreună și sub coordonarea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, să desfășoare o serie de acțiuni pentru combaterea traficului și consumului de droguri de risc și mare risc, fiind stabilite și zonele criminogene din oraș, cu o rată crescută a existenței acestor substanțe interzise. În perioada 01.01-29.09.2015, jandarmii Grupării Mobile Constanța au executat acțiuni specifice pentru combaterea traficului și consumului de droguri. 


Jandarmii au constatat în timpul misiunilor, în flagrant, asumându-și riscuri foarte mari, 392 infracțiuni pe linia traficului și consumului de substanțe cu efect psihoactiv (față de 273 infracțiuni pe tot parcursul anului 2014), fiind identificați 567 de consumatori și distribuitori (față de 323 în 2014) care aveau asupra lor 1.537 de pliculețe ce conțineau droguri (față de 906 în 2014), joint-uri cu substanțe psihoactive și recipiente cu substanțe psihotrope. 


Observăm că, în comparație cu anul 2014, numărul consumatorilor și al faptelor au crescut semnificativ, ceea ce ne face ca, în perioada următoare, să desfășurăm mai multe acțiuni pentru combaterea acestui fenomen", a declarat maior Sorin Trancă, din cadrul GMJ Tomis. 


Comentează știrea

Liviu Chilian
5 octombrie 2015
Invataturile Amerikknarilor catre "partenerii" lor Rromarlani

Antiteza la "Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie", sau ce frumos isi educau copiii, generatia bunicilor mei; si chiar a parintilor mei! Dar a venit satana zsidaneasca-bolsevica in '44 si acum satana Jewnglishtaneza, sa ne DISTRUGA, DISTRUGA, DISTRUGA fiinta nationala, cu tarele lor diabolice! --- Amerikknarii v'au invatat aceasta cuceririe a umanismului, civilizatiei si progresului - narcomania. Atat stiu si pot ei, civilizatorii si demokratizatorii subomenirii din antilumea a treia din care face parte si fosta Romanie. Narcomania vine din Augiashington D.C., orasul...colorat(85% din populatie fiind Afrikknari) cu cei mai multi narcomaniaci pe metru patrat; peste cincizeci la suta fiind, n'asa, parazitii cei sug sangele sulimii din pozitia de politicastri si functionari de la buget. Ultimii trei pseudofuhreri Amerikknari sunt narcomaniaco-alcoolici: Clinton(Blythe), Bush-Nerodu si O'Balamuk. Ce sa mai ceri tinerilor din Amerikk si Rromarlania daca "esemplul" lor suprem e...consumator de droguri!

a
5 octombrie 2015
a

In Romania nu exista civilization si cultura

pNas
5 octombrie 2015
Legale

1. Piata etnobotanicelor e a tiganilor. Chiar daca dealerii de pe strada sunt romanasi, toata lumea stie ca asta e piata lor si nu se baga nici dracu peste ei. Incepeti de-acolo ! 2. Educatie in scoli. Si aici vb de un plan bine pus la punct, nu de obositi care vin si le spun elevilor nu luati ca nu e bine. 3. Daca ajungi drogat la spital iti fac niste perfuzii si te trimit acasa. In cel mai rau caz ajungi la psihiatrie unde habar n-au ce sa-ti faca 4. Psihologi specializati in dependente de droguri - Ro nu are asa ceva. Aia care sunt habar n-au ce-i aia si nici nu vor sa aiba pt ca e cea mai dificila ramura - nu exista tratament universal, trebuie adaptat pt fiecare in parte iar rezultatele sunt f greu de masurat 5. Clinici specializate - no comment, nici macar nu putem sa visam la asa ceva daca ne gandim in ce hal e sanatatea. Poate peste 100 de ani. Concluzia ? Nu intereseaza pe nimeni, 99% din romani sunt incuiati la minte si nici nu vor sa auda de asa ceva, ce sa mai zic de a participa la vreun program sau mai stiu eu ce. Aici e buba cea mai mare ca NU VREM SA AUZIM si ne facem ca ploua. Asa ca nu va mai mirati atat si daca aveti copii dumnezeu cu mila ! Nasol e ca nici el nu o sa va ajute ! Asa ca stati si priviti, faceti-va ca ploua in continuare, in timp ce copii vostri-si trag viitorul pe nas ! Spor la frecat menta dragi romani idioti, sunteti experti in asa ceva ! Macar excelam si noi la ceva...

skd
5 octombrie 2015
ds

Exista clinici specializate si personal cu multa experienta in domeniu , deja au trecut cel putin 5 ani de cand sunt pe piata ,

Răspuns la: Legale
Adăugat de : pNas, 5 octombrie 2015
1. Piata etnobotanicelor e a tiganilor. Chiar daca dealerii de pe strada sunt romanasi, toata lumea stie ca asta e piata lor si nu se baga nici dracu...
Cosmin
5 octombrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected] Cerinte: - cunostinte despre utilizarea Internetului - cunostinte despre Word si Excel - perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou - posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi Important: Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected] Oferte: -oferim instruire gratuita -contract -scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta -posibilitatea de a lucra de acasa

Robert
5 octombrie 2015
Extra lucru la domiciliu!

Extra lucru la domiciliu! Acum se stie: suntem numarul unu pe piata ofertelor de lucru la domiciliu! Suntem cei mai cautati si cei mai prezenti! Pentru ca suntem seriosi! Si inca mai avem nevoie de colaboratori foarte seriosi! Va asiguram toate conditiile pentru a castiga bani: instruire gratuita, contract de comision, echipa dinamica. Cereti acum informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Tineri prinși cu droguri
Pagina a fost generata in 0.5975 secunde