Claudiu Palaz, trimis în judecată. E acuzat de abuz în serviciu!

359
Claudiu Palaz, trimis în judecată. E acuzat de abuz în serviciu! - palaz-1474990308.jpg

Articole de la același autor

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a fost trimis în judecată, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, sub forma autoratului, susțin procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Alături de Palaz, a fost trimisă în judecată și Aura Bozdoacă, director al Direcției Juridice din cadrul Prefecturii Județului Constanța, tot pentru abuz în serviciu, sub forma complicității. 


Procurorii spun că cei doi au refuzat să pună în executare sentința civilă nr. 7474/25.04.2008 a Judecătoriei Constanța, menținută de Tribunalul Constanța, prin care au fost obligate Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Constanța și Comisia Locală Lumina să pună în pose-sie un teren identificat de instanța de judecată ca fiind situat în extravilanul localității Lumina. 


Refuzul s-a concretizat în emiterea de către Comisia județeană a hotărârii nr. 266/13.04.2011, semnată de cei doi inculpați, în calitate de președinte și respectiv membru, prin care s-a dispus invalidarea pro-punerii Comisiei Locale Lumina de restituire către reclamanți a respectivului teren. Urmare acestui refuz, Instituția Prefectului și Consiliul Local Lumina au fost obligate prin mai multe sentințe civile la plata de despăgubiri și daune cominatorii în sumă totală de aproximativ 675.000 euro. 


În cauză, au fost luate măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3329 secunde