Militarul erou Dan Fripis va fi condus, astăzi, pe ultimul drum

Cine se face vinovat de moartea pompierului căzut la datorie

1170
Cine se face vinovat de moartea pompierului căzut la datorie - fondcinesefacevinovat-1441043414.jpg
Durere fără margini, ce nu poate fi exprimată în cuvinte. Tristețea și părerile de rău se citesc pe fețele colegilor plutonierului adjutant Daniel Marius Fripis, iar în ochii membrilor familiei nu mai există decât suferința. 


Trupul neînsuflețit al eroului a fost depus la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", unde colegii și apropiații săi i-au adus un ultim omagiu. Militarul a fost plâns chiar și de oameni pe care nu îi cunoștea, care au fost afectați de moartea pe care a avut-o pompierul și au venit să aprindă o lumânare. 


Astăzi, plutonierul adjutant Daniel Marius Fripis va fi condus pe ultimul drum. Slujba religioasă va începe la ora 10.00 și, înainte de a fi îngropat, cortegiul funerar va opri la cea de-a doua casă, la a doua familie a militarului - Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea". Sâmbătă a auzit alarma și a părăsit unitatea pentru ultima dată. 


"Am primit cu tristețe vestea pierderii colegului nostru Marius Daniel Fripis, pompier militar în cadrul ISU Dobrogea. Gândurile mele se îndreaptă către familia îndoliată, căreia îi transmit cu prețuire condoleanțe pentru pierderea suferită. În astfel de momente, mă gândesc și la a doua familie, cea formată din colegii pompieri, și știu cât de dureros e să conduci un camarad pe ultimul drum. Sunt alături de echipa ISU Dobrogea în aceste momente grele! Sunt recunoscător tuturor colegilor pompieri care își riscă zi de zi viața pentru a salva vieți. Sunt mândru să vă fiu coleg!", a scris secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, pe pagina sa de socializare. 


Avansat post-mortem 
Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dat un ordin prin care plutonierul adjutant Daniel Marius Fripis, care a căzut la datorie, a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent. 


"Vicepremierul Gabriel Oprea a înaintat Președintelui României propunerea pentru acordarea Ordinului Bărbăție și Credință în grad de Cavaler sublocotenentului post-mortem Fripis Daniel Marius. Pompierul-erou și-a pierdut viața sâmbătă, 29 august a.c., în timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu care izbucnise în curtea unei locuințe din municipiul Constanța. Avea 42 de ani și din anul 2006 era încadrat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța - Detașamentul de Pompieri Constanța Oraș, având funcția de comandant de echipaj", a declarat plt. maj. Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea". 


Câteva secunde i-ar fi salvat viața… 
Împrejurările în care pompierul și-a pierdut viața sunt cercetate în prezent de o echipă de specialiști, iar cazul a ajuns în atenția procurorilor Parchetului Militar. 


Din primele informații, se pare că incendiul a izbucnit din neglijența proprietarului. Acesta a schimbat butelia și a încercat să o verifice folosind chibritul. Pentru că aceasta scăpa gaze, butelia a luat foc. Proprietarul panicat a scos butelia în curte și a sunat la 112. 


Plutonierul adjutant Daniel Marius Fripis și-a strâns echipa și a plecat în misiune fără să știe ce va urma. Ajuns la locul incidentului, pompierul Fripis, fiind comandant de echipă, a intrat în curtea imobilului pentru a cerceta zona, moment în care a fost surprins de explozie. Dacă ar fi întârziat câteva secunde, pompierul ar fi fost în viață… 


"S-au făcut cercetări la fața locului și s-au ridicat mai multe probe pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. În prezent, este o anchetă în derulare, iar la final vom stabili cine se face vinovat", a declarat procuror Claudiu Lazăr, din cadrul Parchetului Militar Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Actual : Incendiu în închisoare. 17 morți
Pagina a fost generata in 0.7059 secunde