Cine protejează firmele de maxi-taxi din Constanța? Tăcerea se așterne peste afacerile cu călători

8779
10
Se pare că Primăria Municipiului Constanța a găsit o rezolvare a problemelor semnalate de ziarul Cuget Liber, în cadrul mai multor articole, în legătură cu transportul efectuat de firmele de maxi-taxi, în oraș. Soluția constă în clasica manevră de ascundere a mizeriei sub preș și adoptarea poziției mutului, când este deschis acest subiect. Liviu Pătrașcu, șeful Serviciului Transport Local, nu mai vrea să discute pe această temă, iar Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanța, pare a fi în silenzio stampa. 


Microbuzele circulă, banii "curg", administrația locală tace


100 de lei este prețul plătit în fiecare zi de către diverse societăți comerciale, unele cu activități în domeniul construcțiilor sau a montării de termopane, pentru a putea transporta pasageri în municipiul Constanța, sub avizul obținut de SC Grup Media Sud Călători SA. "Nu există un contract între Primărie și aceste firme. Se circulă pe baza unui Aviz de traseu care se reînnoiește anual. Noi nu le dăm voie să subînchirieze", preciza în luna aprilie, pentru "Cuget Liber", Liviu Pătrașcu, șeful Serviciului de Transport Local și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța. 


De asemenea, Primăria Constanța a trimis în luna aprilie a acestui an o solicitare pe adresa societății Grup Media Sud Călători SA, în legătură cu subînchirierea avizului de traseu către mai multe societăți comerciale. Întrebat ce s-a rezolvat în tot acest timp și, mai ales, dacă Primăria Constanța a primit vreun răspuns, Liviu Pătrașcu a fost extrem de rezervat și nu a mai dorit să abordeze subiectul, rugându-ne să ne adresăm altcuiva, deși este persoana direct răspunzătoare pentru neregulile sesizate. 


"Voi iniția un proiect de hotărâre"


Declarația îi aparține actualului primar al Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, înainte de a câștiga alegerile locale din luna iunie și suna cam așa: "După mai multe acțiuni, am constatat că cei care operează liniile de maxi-taxi nu respectă întocmai avizele eliberate de municipalitate. Pentru a remedia această situație, noul consiliu local va reglementa situația maxi-taxi. Personal, voi iniția un proiect de hotărâre, pentru că este anormal ca liniile de maxi taxi să se suprapună aproape în integralitate peste liniile RATC. Nu am nimic cu mediul concurențial, dar maxi-taxi ar trebui să asigure legătura între zonele inaccesibile pentru autobuzele RATC și punctele de colectare ale Regiei", declara, pentru "Cuget Liber", Decebal Făgădău, în luna mai, înainte de a deveni primar al Constanței, cu acte-n regulă. Edilul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la acest subiect. 


Avizul perceput de Primăria Municipiului Constanța pentru transportul în comun al pasagerilor, în regim de maxi-taxi, este de 236 de lei pe an.


Comentează știrea

alex
29 august 2016
maxi taxi

Microbuzele de maxi-taxi sunt un pericol public. Circula mai tot timpul supraaglomerate mult peste capacitate, masinile sunt niste rable, ma intreb daca trec testele de siguranta rutiera, soferii fac tot felul de manevre periculoase. Si evident nu se elibereaza bilete deci fac evaziune fiscala. Ma intreb politia, anaf-ul, protectia consumatorilor chiar nu vad?! Nu se respecte nici un fel de norme.

Traian
29 august 2016
Maxi HOTIE

Hoti striga ...hotiii...Se fura zilnic pasagerii calatorii din statiile RATC fara ca cineva din cond RATC sau primarie sa intervina.Cei ce procedeaza la musamalizarea afacerii au...interes pt ca sant direct implicatii in actionaratul maxi taxi...mai exact au microbuze pe liniile de transport al orasului ..Consiilieri locali...Oameni din cond Ratc ului.ei sant samsarii care va pun viata in pericol zi de zi pt castiguri fabuloase

Mos Ion
29 august 2016
Foarte adevarat ce spune TRAIAN

Pana nu se va intampla o catastofa nu va iesi nimic la suprafata ! Pna nu va fi varsare de sange nu se va lua nici o masura....

ION
29 august 2016
MAXI

Fagadau bsi cu bgasca de hoti ai psd protejeaza maxi taxi , cum protejeaza si radetul si raja

Opriti ratc-ul
29 august 2016
maz = sicrie pe roti

mai rele decat microbuzele nu sunt decat autobuzele belaruse ale ratc-ului. Astea ar trebui interzise primele.

costica
29 august 2016
Ai alături o echipă ambițioasă!

De ce mai pierzi timpul?Oportunitate foarte serioasă! Dovedit și sigur! S-au acordat peste 4600 de dolari în primele doua luni! Provocarea anului! Companie internationala cauta persoane extrem de serioase! Cereti detalii la http://www.commhubb.com/affiliate.php?ref=243447

Fane
29 august 2016
transportul in comun

Pai va spun Eu Liniile 310 si 312 impreuna cu service din Mamaia la un spritz la pachet cu o retrocedare Mazare le-a facut cadou lui Nicolae Moga care le-a dat in exploatare la Unu Gras Gherasim Marius Felician care de 15 ani face evaziune fiscala dar lunar cotizeaza lui Senatorul Moga 2000 de euro . GMS e protejat de Cristinel Dragomir PSD finul lui Kameliu Babinciuk patronul propiu zis . 3 microbuze sunt furate !

locuitor
12 noiembrie 2016
transport in comun

DOMNULE PRIMAR DECEBAL FAGADAU, DE CE NU INTRODUCETZI TRANSPOR TUL MODERN PROMIS IN CAMPANIA ELECTRORALA DIN 5 IUNIE 2016, PENTRU FUNCTZIA DE PRIMAR ?! NE-ATZI MINTZIT, RUSINEEEEEE ! ASFALTAREA, REFACEREA DRUMURILOR SI TROTUARELOR, ATZI RAMAS CORIGENT SI LA ACEST CAPITOL, LA FEL SI CU, CURATZENIA ORASULUI, RUSINEEE !

HCWJRtZXOnVmmhqeMH
4 decembrie 2016
pptznbByl

UDEFU4 iwrevjdgttxl, [url=http://tcoejbrxuhkc.com/]tcoejbrxuhkc[/url], [link=http://gweacyzjzhvp.com/]gweacyzjzhvp[/link], http://zuloggkjjxxh.com/

blrzpysJaonRuNeC
25 ianuarie 2017
NkeTelnQ

otwYE3 rtmpvctwveej, [url=http://ecitvlzqwfoq.com/]ecitvlzqwfoq[/url], [link=http://xgypobjgpkul.com/]xgypobjgpkul[/link], http://wrbmukaygfsk.com/

Pagina a fost generata in 0.4666 secunde