Cine protejează "cluburile morții" Culture Pub din Constanța, amenzi peste amenzi de la pompieri

1955
8
Cine protejează

Articole de la același autor

La numai două zile de la tragedia din București, Constanța a fost la un pas să rescrie povestea. În jurul orei 19.30 un apel la 112 anunța că un club din Constanța a luat foc. Cu imaginile proaspete pe retină cum tinerii de la clubul "Colectiv" au murit arzând, cei care se aflau, duminică seară, în Culture Pub s-au panicat imediat. Oa-menii s-au autoevacuat până la sosirea militarilor. 


La fața locului au ajuns în scurt timp două autospeciale de la Detașamentul de Pompieri "Fripis Daniel Marius". În momentul în care au văzut fumul negru care ieșea din Casa de Cultură, militarii au cerut întăriri. 


"Au fost verificate toate încăperile pentru a se stabili dacă în interior se mai află cineva. Nu a mai fost găsită nicio persoană. Incendiul a fost lichidat și în prezent se fac verificări pentru a se stabili cauza", a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea". 


Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită și întâmplarea de această dată a fost cu happy end. Ce se întâmpla dacă în incinta Casei de Cultură era un spectacol la care participau sute de persoane? Ar trebui să ne bucurăm că nu au fost victime, dar a trebuit să se întâmple un astfel de incident ca să iasă la iveală neregulile acestui pub.


Amendați în nenumărate rânduri degeaba
Administratorii localului s-au aflat în vizorul militarilor de la ISU și au fost amendați, dar fără rezultat. După incidentul din Capitală, în care 31 de persoane au murit, patronii mai multor cluburi din țară au declarat că vor închide afacerea sau că vor face renovări pentru a se pune la punct. 


Nu știm dacă au conștientizat că pun în pericol viața a mii de oameni care le trec pragul sau le e teamă că ar putea ajunge în spatele gratiilor. 


Aviz de la ISU…pauză
Revenind la localul Culture Pub acesta nu avea aviz de la ISU. Se pare că nu era o problemă prea mare, deoarece nici pom-pierii nu și-au bătut capul prea tare deși știau acest lucru încă din aprilie 2014.


"În cursul anului trecut au fost constatate nouă nereguli pentru care au fost sancționați. Au primit cinci avertismente și patru amenzi de mii de lei. Una dintre nereguli este că nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu. Anul acesta în luna aprilie s-a mers la aceeași locație din Casa de Cultură pentru o nouă verificare, însă localul era închis, deoa-rece își mutaseră activitatea în stațiunea Mamaia. În momentul în care au mers acolo, s-au făcut verificări și au fost con-statate două nereguli, una dintre ele fiind de natură electrică", a mai spus Anca Chiriță. 


Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă. În cursul zilei de ieri, zona a fost împânzită de autorități. "O echipă de la ITM s-a deplasat în teren și a demarat cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut incidentul. Urmează să se stabilească cauza care a generat începutul de incendiu și cine se face vinovat", a declarat Marian Becheanu, directorul adjunct al ITM Constanța. 


"După cum știți din presa în seara de 1 noiembrie 2015, a avut loc un incident în "CULTURE PUB" și pentru informarea corectă a clienților pub-ului, ne simțim obligați de a relata situația concretă a evenimentului: A avut loc de la o defecțiune tehnică, nu au fost victime internate în spital. Menționăm că pub-ul a fost afectat în proporții minore și nu există pagube materiale (doar geamurile care au fost sparte de către pompieri pentru a putea interveni). Vă mulțumim!", a scris pe pagina de Facebook mana-gerul localului Culture Pub


Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" a declarat că începând de săptămâna aceasta se va demara o acțiune de verificare a localurilor din județ pentru a le depista pe cele care pun în pericol viețile constănțenilor. 


Dacă nici autoritățile nu se implică pentru a-și face treaba ca la carte și nici patronii nu își iau toate măsurile pentru a se asigura că în cazul unui incident nu vor fi probleme majore, rămâne de datoria noastră să ne protejăm. Singura soluție este să refuzăm să mai trecem pragul localurilor care nu respectă toate normele.


Comentează știrea

Florin
3 noiembrie 2015
Garantia seriozitatii!

Bani de acasa! In premiera nationala, am lansat super-programul prin care orice persoana poate castiga bani de acasa! Trebuie doar sa aveti calculator, conexiune la internet si cunostinte minime de lucru cu documente word si pdf. Oferta este pentru toti care doresc bani de acasa! Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Constantean
3 noiembrie 2015
Trebuie inchise de autoritati

Autoritățile ( Pompierii, Primăria) trebuie SĂ ÎNCHIDĂ cluburile care nu respectă standardele de securitate.De unde să stie consumatorii care este adevărata situație ?

europeanu
3 noiembrie 2015
hotii si banditii din primarie si cjc

bine si pana la urma cine protejeaza cluburile ? Intrebare fara raspuns.

adevar
3 noiembrie 2015
adevar

Flacari toti romani sa arda in flacari pentru ca romani sunt niste mizerabili traficanti de femei

adevar
3 noiembrie 2015
adevar

Traficul de femei este bataie de joc .romani si au batut joc de dumnezeu . UE ardeti toti romani

tigane
3 noiembrie 2015
@adevar

ti-am luat ip-ul, vin diseara si-ti spintec tot neamul spurcat.

adevar
3 noiembrie 2015
adevar

Poti sa treci pe la presedentia romana am anunti o deja

coman
3 noiembrie 2015
pompierii

Inchideti toate unitatile care nu au autorizatie de la pompieri : CLUBURI , CINEMATOGRAFE , BISERICI , RESTAURANTE , SALI DE SPORT , ALIMENTARE , SEDII DE FIRME DIN LOCUINTE SI TOATE SPATIILE COMERCIALE. Numai astfel primariille pot lucra in liniste si noi vom fi in siguranta. Ramane numai problema cutremurului de gradul 8.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3293 secunde