Cine pe cine apără în Constanța?

4121
Cine pe cine apără în Constanța? - 8f1938368ef55281b0d75a2d426450c8.jpg

Articole de la același autor

Luni, pe la orele prânzului, în zona Casa de Cultură, trecătorii au fost martorii unei "priveliști" cel puțin interesante și amuzante. În intersecție a apărut, din direcția ICIL, un echipaj alcătuit dintr-un polițist și un jandarm, care era escortat de un adevărat alai de câini vagabonzi. Erau opt câini, cu staturi impunătoare, parcă mândri de a arăta la toată lumea că și-au găsit stăpânii ideali. Jandarmul și polițistul, care la început mergeau țanțoși în compania patrupezilor, au devenit brusc jenați atunci când au observat că trecătorii au început să-i privească amuzați, întorcând capetele după echipajul de ordine publică, cu efective mărite, care merge țanțoș prin centrul Constanței.
În încercarea de a a-și apăra onoarea, în primă fază jandarmul a încercat să disperseze "armata" de câini care îi urma credincioasă, dar fără sorți de izbândă. Dacă animalele s-au depărtat câțiva metri, ele s-au repliat conștiincioase în spatele celor doi, parcă așteptând ordinele de atac. S-a încercat chiar și o diversiune. Polițistul și jandarmul au mers pe trotuar, au încercat din nou să-i gonească, pentru ca apoi să se întoarcă în intersecție, pentru a traversa bulevardul pe trecerea de pietoni. Dar cum s-au pus în mișcare, șatra de patrupezi s-a adunat care de pe unde se aciuase, s-a regrupat în spatele celor doi, și a traversat bulevardul împreună cu aceștia, în amuzamentul trecătorilor.
Trecând peste tenta de-a dreptul hazlie a întâmplării, trebuie să remarcăm că numărul maidanezilor din Constanța a crescut într-un mod alarmant, iar dacă unii patrupezi sunt inofensivi (precum cei din fotografii) și puși pe joacă (sau șicanat polițiștii ori jandarmii), alții atacă fără vreun avertisment. Toate aceste aspecte au fost reclamate frecvent de constănțeni (mulți dintre ei au postat adesea comentarii pe site-ul ziarului Cuget Liber), dar cei care trebuie să ia măsuri în ceea ce privește acest fenomen rămân în continuare impasibili. Se așteaptă probabil producerea unei noi tragedii, cum a fost devorarea de către maidanezi, acum câțiva ani, a unui fetițe de șase ani, la marginea Constanței, pentru ca autoritățile să "mimeze" un gram de responsabilitate. Și atât…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Iulie 2009
Stire din Eveniment : Prins de jandarmi la furat
Pagina a fost generata in 0.5567 secunde