Cine îi "toarnă" pe arestații la domiciliu din Constanța care își fac de cap

1245
2
Cine îi

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au în supraveghere, în prezent, 26 de persoane aflate în arest la domiciliu. Nu au brățări cu GPS pentru a le monitoriza, dar au alte mijloace la îndemână pentru a afla dacă stau acasă sau nu: le fac vizite inopinate, le filează locuințele și chiar îi descos pe vecini. 


Arestul la domiciliu, măsură preventivă prin care sunt îngrădite drepturile unor persoane anchetate penal, introdusă anul acesta de Codul Penal, este uzitat din ce în ce mai mult de magistrații constănțeni. În consecință, și numărul celor aflați în arest la domiciliu este în creștere. În prezent, potrivit reprezentanților Ins-pectoratului Județean de Poliție Con-stanța, în județul nostru sunt 26 de suspecți în arest la domiciliu. Aceștia, ca și ceilalți suspecți pentru care s-a impus măsura controlului judiciar, sunt monitorizați de polițiștii de la Biroul Supra-veghere Judiciară. 


"În prezent, în județul Constanța sunt 26 de persoane în arest la domiciliu, 259 de persoane pentru care s-a dispus măsura controlului judiciar, nouă persoane pentru care s-a dispus controlul judiciar sub cauțiune și încă 45 de persoane, con-damnate cu suspendare și care au un număr de ani în care le sunt restricționate anumite drepturi și care sunt atât în atenția Serviciului de Probațiune Constanța, dar și a polițiștilor de la Biroul de Supraveghere Judiciară", a afirmat Carmen Șer-bănescu, purtător de cuvânt al Poliției Constanța. 


Astfel, arestații la domiciliu din municipiul Constanța sunt "păziți" de cei șapte ofițeri din cadrul biroului menționat mai sus; în celelalte municipii și orașe din județul Constanța au fost desemnați câte doi polițiști cu aceste atribuții, iar în comune a fost desemnat câte un polițist. 


Fără brățări GPS 
Deși Codul Penal prevede utilizarea unor brățări cu GPS pentru monitorizarea celor cărora le este interzis să părăsească locuințele, nici până în prezent Poliția Română nu a achiziționat astfel de dispozitive. Drept pentru care, polițiștii cărora le revine îndatorirea de a fi cu ochii pe arestații la domiciliu recurg la metodele pe care le au la îndemână. "Se merge la ei acasă, în vizite ino-pinate, la diverse ore din zi și din noapte, se vorbește cu vecinii pentru a afla dacă i-au văzut părăsind locuința și cam pe la ce ore, dacă este cazul. Cei care au încuviințarea instanței de judecată pentru a părăsi locuința fie pentru a merge la școală sau la doctor sunt urmăriți, pentru a se vedea dacă respectă orarul impus de magistrați", ne-au spus polițiștii constănțeni. Căci, dacă nu respectă întocmai indicațiile judecătorilor, ceea ce înseamnă și orele între care au voie să lipsească de acasă, inculpații riscă să se întoarcă după gratii. Potrivit anchetatorilor, suspecții nu au voie să părăsească locuința decât în condițiile impuse de judecători; de asemenea, nu au voie să ia legătura cu persoanele implicate în dosarele penale în care sunt anchetați. În rest, nu le este restricționat accesul la telefonul mobil, la Internet sau la alte metode de comunicare. 


Cine sunt arestații la domiciliu din Constanța 
În prezent, printre cei arestați la domiciliu în Constanța, se află și fostul rector al Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, acuzat de fapte de corupție. În cazul acestuia, magistrații Tribunalului Ilfov au încuviințat, în luna mai, să poată ieși din casă, în cinci zile, în intervalul orar 18,00 - 19,00, pentru a merge la dentist. "În astfel de situații, instanța stipulează clar adresa cabinetului respectiv și cât are voie inculpatul să lipsească de acasă, așa că acesta nu poate să meargă decât la adresa respectivă!", au adăugat polițiștii. Tot la doctor a solicitat să meargă și un alt arestat la domiciliu constănțean. Este vorba despre Givan Seidali, de 30 de ani, din Valu lui Traian, acuzat de viol. Bărbatul este acuzat că, alături de un amic, a bătut și violat o minoră de 17 ani. Săptămâna trecută, suspectului i s-a îngăduit ca, în două zile diferite, să plece de acasă până la un cabinet oftalmologic. În cazul multor arestați la domiciliu, având în vedere că sunt minori, instanța a încuviințat părăsirea domiciliului pentru a merge la școală. Este cazul lui Noni Mustafa, din Năvodari, anchetat pentru furt, dar și a lui Ionuț Răzvan Tudor, acuzat de tâlhărie. 


De precizat că în arest la domiciliu este și o minoră de 14 ani, Sibel B., unul dintre copiii-problemă care au terorizat Constanța. Ea este anchetată pentru 11 furturi din locuință, în care a produs o pagubă de peste 140.000 de lei! 


Comentează știrea

Inffo
8 octombrie 2014
Oferta deosebita

Această oportunitate este pentru cei capabili să își construiască pas cu pas, cu seriozitate și cu răbdare, progresiv, timp de circa doua luni si jumatate de zile, afacerea care să le aducă mult doritul venit financiar suplimentar. Aveți posibilitatea să obtineti intr-o perioada relative scurta, un venit onest si cinstit care să vă aducă bucuria intrinseca dorită. Aveți posibilitatea să câștigați bani în mod legal, simplu, sigur și comod. Este vorba depre activitate pe calculator, simpla si pe intelesul tuturor, care include variante optionale de desfasurare a acesteia: colaborare on-line, desfacere on-line a produselor sau pur si simplu beneficiari directi ai produselor oferite, etc.Pentru detalii contacta-ti la [email protected]

Vasile
9 octombrie 2014
Locuri de munca pe timp de criza!

Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5474 secunde