Cine-i mai poate opri pe "călăii" cu maxi-taxi? Poliția rutieră nu îi vede

2315
16
Cine-i mai poate opri pe

Articole de la același autor

Cu o mână fumează, în cealaltă țin strâns banii adunați de la pasageri în timp ce vorbesc la telefon și, cu toate acestea, mai au "loc" să și conducă. Este vorba despre majoritatea șoferilor de maxi-taxi din Constanța, care nu țin cont nici de cele mai elementare norme rutiere sau de siguranță a pasagerilor. 


Unii șoferi de maxi-taxi nu s-au întâlnit cu civilizația și nici cu biletele de călătorie. Transportă pasageri ca și cum ar căra cartofi. Încarcă mașina până nu se mai închid ușile, opresc unde îi taie capul, inclusiv pe trecerea de pietoni, de asigurare în oglinda retrovizoare nici nu se mai pune problema. Pasagerii se plâng că nu au loc, că sunt transportați ca sardinele, iar dacă au curajul să deschidă gura, sunt întâmpinați cu răspunsul: "Dacă nu-ți convine, dă-te jos". 


"Din nefericire, nu am mașină, așa că trebuie să mă deplasez cu maxi taxiul. Dimineața e groaznic, sunt pline ochi și totuși șoferul le spune tuturor să mai înainteze, că mai încap oameni. Nu ne dau bilete, plus că sunt și periculoși. Într-o zi m-am speriat pentru că șoferul a plecat pe roșu de la semafor, a tras de volan brusc, plus că fumează, taxează, schimbă posturile de radio și conduc în același timp. Nu sunt atenți deloc, nu au responsabilitate, simțul răspunderii, să ne simțim și noi protejați. Nu, lui îi pasă doar de strânsul banilor, iar noi, pasagerii, ne simțim ca ultimii oameni pentru că ne înghesuie. Dar ce să facem, că dacă ne dăm jos trebuie să-l așteptăm încă 10-15 minute pe următorul, care vine la fel de plin", mărturisește constănțeanca Raluca S.


Mult mai periculos este atunci când acești șoferi încalcă flagrant normele rutiere, riscând viața propriilor pasageri, dar și a celorlalți șoferi. "Zilele trecute, așteptam la semafor la ICIL, intersecția cu Brătianu. S-a făcut verde, coloana s-a pus în mișcare, când de-odată, frâne puternice. Un maxi-taxi, ce se deplasa pe Lăpușneanu a trecut glonț prin intersecție, pe culoarea roșie. Șoferul vorbea la telefon și număra bani în același timp. Dar ce este și mai scandalos este că a trecut pe lângă un echipaj de poliție. Dar nu s-au sfiit unii de alții. Maxi-taxi și-a continuat drumul, iar polițiștii s-au făcut că nu au văzut nimic. E scandalos", ne-a declarat un cititor, Cosmin G.. 


O nouă tragedie se poate întâmpla oricând


Multe microbuze din Constanta au defecțiuni la sistemul de lumini. Unii șoferi de microbuz sunt neglijenți și nu aprind farurile, chiar și la lăsarea serii sau dacă condițiile meteo o impun. Din nefericire, în ciuda amplelor controale ale polițiștilor rutieri constănțeni, șoferii maxi-taxiurilor nu se "dau bătuți", ci continuă să facă aceleași greșeli care, uneori, pot fi fatale. 


Un astfel de caz este cel de la Năvodari, produs pe 17 octombrie. Cătălin Radu, de 33 de ani, conducea un maxi-taxi pe strada Albinelor din Năvodari. La doar câțiva metri de intersecție, o mamă, împreună cu fetița acesteia, de numai trei ani, traversa strada pe marcajul pietonal. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, dar și din cauza altor preocupări, martorii și călătorii declarând că șoferul număra banii în acel moment, conducătorul nu a văzut cele două persoane, astfel că le-a lovit. Fetița de trei ani a fost trântită la pământ, iar microbuzul a trecut cu roata peste ea. În ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita, micuța Maria O. a decedat la fața locului. Iar tragedia se poate repeta oricând! 


De la începutul acestui an, rutieriștii constănțeni au reținut patru permise ale șoferilor de maxi-taxi care au fost prinși că nu au acordat prioritate altor autovehicule (două), respectiv că nu au acordat prioritate pietonilor (două). În plus, alți 400 de conducători auto de microbuze au fost amendați. 


"Principalele cauze ale sancțiunilor au fost nepurtarea centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și depășirea limitei legale de viteză", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Danâlețul reshapat
16 decembrie 2013
Vai, vai..

Da,cetatenii care folosesc aceste mijloace-nu au nicio vina???Nu ma refer la microbuze:se intelege de la sine ca sunt "vai,mama lor" cu soferi /firma,etc cu tot. O curiozitate: intrebati "cetatenii" daca sunt de acord ca aceste microbuze sa aiba STATII-veti avea surprize!!!!E o zicala:nu e prost cel care cere-ci ,cel care da

noni
16 decembrie 2013
e simplu

Ca sa intelege-ti de ce e haiducie cu microbuzele, verificati ale cui sunt, care este relatia patronilor cu organele si un aspect e ca si lamurit. De ce nu se face ceva ca RATC-ul sa absoarba aceste microbuze e un alt mister, desi la greva soferilor RATC, drogatul ameninta ca ii desfiinteaza si vinde traseele celor cu Maxi. Si uite asa ajungem la inceput, ale cui sunt aceste microbuzede s invarte totul in jurul acestor personaje ?? Cumva apropiati ai diliului ? Ma scuzati... am vrut sa scriu edilului !

ptr noni
16 decembrie 2013
gramatica cu cratima

Se scrie impreuna "intelegeti" nu "intelege-ti"; oare de ce "verificati" nu l-ai scris "verifica-ti" :))) Nu de alta, dar esti un personaj omniprezent pe paginile cugetului si avem pretentii de la cineva care se declara absolvent de studii universitare.

europeanu
16 decembrie 2013
Cratima

Cratima sau nu,noni pune punctul pe i. Din cauza hotului de mazare se circula haotic in Constanta.Pentru ce avem nevoie de maxi taxi ??

ionel
16 decembrie 2013
Valu Lui Traian

Atentie mare la fel se intampla si pe ruta Constanta > Valu Lui Traian .... este pur si simplu dezgustator suntem turtiti ca niste cartofi , trebuie sa se ia masuri neaparat

MIROASE A MAZARE
16 decembrie 2013
MAZARE

IN POSTUL CRACIUNULUI MANCARICA DE MAZARE ESTE INDICATA .

dr akon
16 decembrie 2013
22B CT 45 POP

Azi dimineata dupa ce ca s- a intretinut cu un pasager,dovedind neatentie la sensul giratoriu de la Palazu a franat brusc aruncand calatorii unii peste altii.La remarca unui calator,cum ca ar fi putut uesi prin parbriz,soferul i-a replicat"si ce daca,la gunoi".Calatorul l-a atentionat sa vorbeasca frumis si sa isi vada de condus.Pe langa aceasta lipsa de consideratie fata de calatori,avea si 10 pasageri peste numarul maxim admis,si nu elibera bilete.Ce fac organele de Politie?ANTIFRAUDA?Ce este mai dureros,insa,este lipsa de reactie a calatorilor,care se feresc sa protesteze de frica ca vor fi lasati pe jos.Chiar asa de rau am ajuns?

Tanase
16 decembrie 2013
RATC

Cred ca cel mai bine ar fi sa calatoriti cu RATC....este mult mai bine, trebuie sa recunoasteti.....

anti maidanezi
16 decembrie 2013
SULTANUL NABUCODONOSOR REGELE SOARE,

preaiubitul si stimatul tovaras primar,alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

eugen
16 decembrie 2013
Plaga soselelor

Soferii de maxi-taxi sunt cei mai iresponsabili si cei mai impertinenti soferi. Pur si simplu, ei sunt plaga soselelor.

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Pietoni atenționați de rutieriști
Pagina a fost generata in 0.2975 secunde