Cine este scutit, mai nou, de la plata timbrului de mediu

942
2
Cine este scutit, mai nou,  de la plata timbrului de mediu - cineestescutitdeplatatimbrului-1394734206.jpg

Articole de la același autor

Noi categorii de autovehicule vor fi scutite de la plata timbrului de mediu! Parlamentarii au aprobat recent, prin vot final, legea de apro-bare și modificare a OUG nr. 9/2013, aflată în vigoare de aproape un an.


Așadar, după ce legea adoptată recent de parlamentari va fi promulgată și publicată în Monitorul Oficial al României, timbrul de mediu nu va fi plătit nici pentru autovehiculele care transportă preșcolari și elevi, și nici pentru vehiculele transferate cu titlu gratuit de la autorități sau instituții publice altor autorități sau instituții publice.


"Art. 3 - (1) Timbrul se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 și N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite în RNTR 2, cu excepția: (…) c) autovehiculelor destinate a fi utilizate de forțele armate, forțele de securitate a statului, de poliție, de jandarmerie, de poliția de frontieră și de pompieri, precum și a celor destinate transportului preșcolarilor și elevilor. Art. 8 Timbrul nu se plătește atunci când autovehiculele sunt: (…) b1) transferate cu titlu gratuit de la autorități sau instituții publice altor autorități sau instituții publice", acestea sunt noile reglementări votate de parlamentari. 


Comentează știrea

Mufarina
14 martie 2014
Institutiile alea au juristi care trebuie sa ii ajute

Stiu ca comentariul nu se aproba ca contine expresii licentioase. Cu ce ajuta acest articol pe posesorul privat de automobil pentru care trebuie sa plateasca timbru de mediu. Ce ma intereseaza ca statul foloseste masini gratuit, pe principiul "poluatorul plateste" doar daca nu e institutie de stat. Masinile lor nu consuma carburant, nu polueaza? Unde este egalitatea? Unii sunt mai romani ca altii

giurgiu
21 martie 2014
recuperarea banilor pentru timbru de mediu

am castigat procesul pentru taxa de mediu in instanta, am primitcitatia de la recurs, iar acum am auzit de la av.ca vom primi banii esalonat in decurs de 5 ani si fara dobanda aferenta... Daca stie cineva aceste amanunte, va rog sa ma ajute si pe mine,,,, cineva care este la curent cu aceasta noua versiune... multumesc

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Rovana Plumb, despre TIMBRUL DE MEDIU
Pagina a fost generata in 0.4863 secunde