"Cine este polițistul de prevenire?"

130
Activitățile din cadrul Campaniei " Școala în Siguranță" au continuat și săptămâna aceasta, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vizitând Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța.


Oamenii legii au discutat cu elevii, explicând rolul și importanța poliției în asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță în școli și în zonele adiacente, precum și activitățile specifice desfășurate de către aceștia în realizarea acestui deziderat.

Astfel, la întrebarea "Cine este polițistul de prevenire?" elevii au aflat că:


Este prietenul copiilor, pe care, cel mai adesea, elevii îl întâlnesc în școli, licee, centre de plasament, unde acesta, în colaborare cu cadrele didactice, desfășoară, următoarele tipuri de activități: întâlniri cu elevii, în scopul identificării problemelor cu care se confruntă aceștia, prezentări ale unor teme cu caracter educativ – preventiv și analizarea unor cazuri concrete cu elevi implicați în situații neplăcute. Temele prezentate se referă la problematici precum: prevenirea eșecului și abandonului școlar, prevenirea faptelor antisociale comise în zona unităților de învățământ, prevenirea consumului de droguri și etnobotanice, corectarea unor comportamente antisociale, siguranța în mediul on-line; distribuirea de materiale de susținere (pliante, broșuri, afișe) și prezentarea unor filme educative în cadrul activităților desfășurate; întâlniri interactive și dezbateri cu părinți și cadre didactice, care au ca scop identificarea cauzelor care determină implicarea minorilor în acte de violență și identificarea unor soluții de prevenire a unor astfel de situații.

În cadrul activității s-au îmnânat "brățări de școală", menite să prevină disparițiile de minori în drumul lor spre/de la școală și s-au distribuit pliante, fly-ere și afișe cu recomandări preventive. Discuțiile cu elevii au fost interactive, de interes pentru beneficiari, la final aceștia fiind recompensați cu materiale conținând mesajul Campaniei "Școala în siguranță". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9826 secunde