Cinci ambarcațiuni fără brevet, depistate pe Marea Neagră

201
2
Cinci ambarcațiuni fără brevet, depistate pe Marea Neagră - cinci-1457029633.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe Marea Neagră, în zona de competență a Grupului de Nave Constanța, cinci cetățeni români care conduceau ambarcațiuni pescărești fără a deține brevet sau certificat de capacitate corespunzător.

Astfel, ieri, în jurul orei 09.00, a fost declanșată o acțiune complexă de verificare a unor ambarcațiuni pescărești ce desfășoară activități de pescuit pe Marea Neagră. La aproximativ 1,5 mile marine travers de zona Pescărie - Tăbăcărie, au fost interceptate și verificate cinci ambarcațiuni tip lotcă, cu motor, în care se aflau 10 persoane de sex masculin. Cei cinci conducători de ambarcațiune, cu vârste cuprinse între 37 și 62 de ani, domiciliați în municipiul Constanța, au declarat polițiștilor de frontieră că nu dețin atestate sau brevete de conducere și nici nu au urmat vreodată cursuri de pregătire în acest sens. Celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale. 

Comentează știrea

pescarul amator la dig
4 martie 2016
profesionalism

o aiureala,cat de curand se v-a cere ca si celor care merg cu trotineta sau bicicleta pe strada sa aiba carnet de conducator.Inteleg sa aiba atestat un conducator de salupa sau ambarcatiune cu motor de un anumit tonaj si dimensiune,dar nu o barca pescareasca.Ma intreb ce fac lipovenii din delta care s-au nascut in barca.

cetatean
4 martie 2016
legea e lege

E normal sa aiba atestat si barcile inscrise. Asa e in orice tara civilizata. Intrebi ce fac lipovenii nascuti in barca? Da de braconaj ai auzit? Desigur, nu toti braconeaza, sunt si multi oameni corecti...dar daca cineva ar filma numarul barcii surprinsa la braconaj, nu ar mai putea nega prezenta acolo, corect... Numar la bicicleta? Mergi in Germania fara sa ai TUV (echivalent ITP, la noi) la bicicleta si sa vezi ce amenda primesti! Acolo se poate....

Răspuns la: profesionalism
Adăugat de : pescarul amator la dig, 4 martie 2016
o aiureala,cat de curand se v-a cere ca si celor care merg cu trotineta sau bicicleta pe strada sa aiba carnet de conducator.Inteleg sa aiba atestat...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9141 secunde