Chinezii fac afaceri cu firme fantomă, prin portul Constanța

223
Chinezii  fac afaceri cu firme fantomă, prin portul Constanța - chineziifacafacericufirmefantoma-1411662436.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime anchetează administratorii a trei societăți comerciale, cetățeni chinezi, acuzați că se foloseau de "firme fantomă", de acte nereale și că au prejudiciat statul cu peste 750.000 de lei.

Polițiștii, împreună cu polițiștii de frontieră și vameșii au controlat, pe 23 septembrie, un container aflat în portul Constanța Sud Agigea încă din 15 septembrie, sosit din China pentru o firmă din București. În interior, pe lângă bunurile declarate, oamenii legii au găsit încă 5.000 de obiecte, respectiv accesorii pentru baterii sanitare, estimate la 19.000 de lei. Bunurile au fost reținute, iar pe numele administratorilor firmei destinatare, doi cetățeni chinezi, au fost întocmite dosare penale pentru folosire de acte nereale în relația cu statul.

Continuarea cercetărilor a scos la iveală multe alte nereguli. Astfel, polițiștii au stabilit că firma destinatară ar mai fi achiziționat bunuri, în valoare de 80.000 de dolari, din import, dar și marfă de aproximativ un milion de lei, de la două firme din România. Din investigațiile polițiștilor Direcției de Poliție Transporturi, a reieșit faptul că cele două societăți comerciale furnizoare din România nu ar fi funcționat la sediul declarat și nu ar fi deținut mărfuri pe stoc, fiind considerate societăți comerciale "de tip fantomă". Totodată, polițiștii au stabilit că toate cele trei firme ar fi administrate de cetățeni de naționalitate chineză, care le-au înregistrat în România, folosindu-se de aceleași date de identificare.

În total, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 760.000 de lei. Oa-menii legii continuă ancheta față de cetățenii chinezi, administratorii celor trei firme, cu suspecții în stare de libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5561 secunde