Cerșetor bătut pentru sutele de euro cu care se întorsese din Spania

107
Cerșetor bătut pentru sutele de euro cu care se întorsese din Spania - furt1373107544-1406547033.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat de 32 de ani, din Medgidia, a ajuns după gratii, fiind acuzat că a bătut un bărbat din satul constănțean Pietreni și i-a furat 300 de euro, pe care victima i-a obținut cerșind în Spania.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor și procurorilor din Medgidia la sfârșitul lunii mai, când victima, un bărbat cu handicap, a depus plângere penală, povestind că, în seara zilei de 28 mai, în jurul orei 20.00, Geaiduan Aliș, zis "Giudi" l-a bătut și i-a furat un portofel în care erau 300 de euro, dar și cărțile de identitate ale victimei și ale fiului acestuia. Tâlharul i-a pretins victimei banii, în contul unei datorii pe care acesta ar fi avut-o către o rudă de-a agresorului.

Din cercetări a rezultat că victima se întorsese recent din Spania, unde fusese la cerșit. De altfel, banii care i-au fost furați, reprezentau câștigul obținut în urma activității din Peninsula Iberică.

Ulterior întâmplării, "Giudi" a fugit de acasă, sustrăgându-se astfel cercetării penale. În perioada respectivă a mers însă la locuința victimei și a amenințat-o cu bătaia, pentru a-și retrage plângerea penală.

Vineri, 24 iulie, agresorul a fost prins de oamenii legii, iar în weed-end-ul care s-a încheiat a fost prezentat Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile.

Se impune menționat că suspectul nu se află la prima abatere de la lege. În trecut, el a mai fost condamnat pentru furt, tâlhărie, tentativă de viol, lipsire de libertate, încăierare.

"Pericolul pentru ordinea publică reiese și din faptul că inculpatul a îndeplinit rolul de recuperator al presupusei datorii avută de persoana vătămată față de ruda sa, nelăsând această activitate în sarcina organelor abilitate ale statului, de aici reiese și disprețul față de respectarea legilor și caracterul antisocial al inculpatului", au subliniat anchetatorii, în propunerea de arestare preventivă .



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1028 secunde