Cercetați penal pentru pescuit prin metoda japca

423
Ieri, în jurul orei 14.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța - Detașamentul 6 Mangalia, a observat pe malul lacului Neptun, doi bărbați care pescuiau prin metode interzise de lege. La vederea oamenilor legii, cei doi au devenit agitați și au aruncat în apă uneltele de pescuit.


Întrebați cu privire la modul în care desfășurau activitățile de pescuit, făptuitorii, cu vârste de 49 ani și 57 ani, ambii având domiciliul în municipiul Mangalia, le-au relatat jandarmilor că pescuiau cu undițe și lansete, iar în loc de momeală foloseau ancorițe înțepătoare cu câte trei brațe, prin metoda japca, metodă de pescuit nesportiv, interzisă de legislația în vigoare.


Deoarece fapta "pescarilor amatori" este prevăzută și sancționată de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare, pe care l-au înaintat lucrătorilor Poliției Neptun în vederea continuării cercetărilor, uneltele de pescuit fiind ridicate în vederea confiscării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte a unei eleve din Mangalia
Pagina a fost generata in 1.9738 secunde