Centru pentru copiii delicvenți, dorit și la Constanța

188
Centru pentru copiii delicvenți, dorit și la Constanța - 29septembriecentrucopiiinfractor-1412000899.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța caută soluții pentru înființarea unui centru pentru reabilitarea minorilor delicvenți, care nu răspund penal în fața legii. Până în prezent, demersurile lor au fost fără succes.

"Am încercat să obținem fonduri structurale pentru înființarea unui astfel de centru, în 2012. Am încheiat un parteneriat cu direcția din Tulcea, dar tot nu am putut să obținem fonduri, pentru că erau prea puține cazuri, iar costurile erau mult prea ridicate raportat la cazuistica noastră. De la nivelul Autorității Naționale (n.r. pentru Protecția Copilului) ni s-a recomandat să aducem la cunoștința instanțelor că pot să dispună măsura instituirii plasamentului într-un astfel de centru și să le îndrumăm către centrele de reabilitare a copiilor delicvenți care există deja în țara noastră", ne-a declarat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanța. Chiar și așa, reprezentanții respectivei instituții spun că nu se dau bătuți, ci caută alte soluții pentru a înființa un astfel de centru și la noi în județ.

Un astfel de centru este necesar, în condițiile în care polițiștii semnalează că se confruntă cu numeroase situații în care infracțiunile sunt comise de minori care nu au împlinit încă 14 ani, astfel că nu răspund penal, potrivit Codului Penal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Reumatismul la copii
Pagina a fost generata in 1.0969 secunde