Cel mai liniștit Crăciun din ultimii cinci ani

97
Cel mai liniștit Crăciun din ultimii cinci ani - fondliniste-1451228419.jpg

Articole de la același autor

Peste 37.000 de polițiști s-au aflat în stradă pentru a asigura ordinea și liniștea publică în perioada Crăciunului. Potrivit unei statistici a Ministerului Afacerilor Interne, în prima zi de Crăciun au fost înregistrate 322 de evenimente, în condițiile în care într-o zi obișnuită sunt 450 de solicitări. 


De asemenea, 293 de echipaje de prim-ajutor SMURD au asigurat 870 de intervenții medicale. Cu ajutorul elicopterelor medicale, în Ajun și în prima zi a Crăciunului au avut loc 10 intervenții prin punctele aero-medicale din București, Constanța și Iași. 


În Constanța nu au fost evenimente deosebite, și conform anchetatorilor, s-a inter-venit în cazul a trei accidente rutiere și a două altercații minore. Potrivit reprezentanților, acesta a fost cel mai liniș- tit Crăciun din ultimii ani. 


"Obiectivul Ministerului Afacerilor Interne de creștere a siguranței cetățeanului a fost atins - Crăciunul 2015 a fost cel mai liniștit și cel mai sigur Crăciun din ultimii 5 ani, iar acest lucru se datorează inclusiv mobilizării și efortului colegilor noștri polițiști, jan-darmi, pompieri, polițiști de frontieră, piloți, medici și para-medici SMURD. 


Astfel, faptele de omor au cunoscut un trend descendent (vorbim de o scădere de 8 ori față de anul 2011), tentativele de omor sunt de asemenea sub media ultimilor ani, iar faptele comise cu violență s-au redus considerabil, înregis-trând o scădere de 3 ori față de anul 2014.


În ceea ce privește evoluția accidentelor rutiere se constată o scădere a numărului aces-tora în ultimii 3 ani (cu 15% față de 2013, respectiv cu 7% față de anul trecut). Și numărul persoanelor ră-nite grav este în scădere (mai puține cu 33% față de 2013, respectiv cu 28% față de 2014). Astfel, se constată că măsu- rile adoptate de Ministerul Afacerilor Interne pentru creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului și-au atins scopul, în ultimele 48 de ore neîn-registrându-se evenimente deosebite", a declarat cms. Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt a MAI. De asemenea, anchetatorii și-au canalizat atenția și asupra comerțului cu pirotehnice. În urma acțiunilor au fost identificate 328 de infracțiuni pentru care sunt cercetate 331 de persoane. Totodată, oamenii legii au confiscat 37,8 tone de pirotehnice. Anchetatorii au precizat că în această perioadă nu au fost înregistrate cazuri deosebite ca urmare a folosirii pirotehnicelor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5015 secunde