Ai parcat neregulamentar?

Ce se întâmplă cu mașinile ridicate de Poliția Locală

2812
17
Ce se întâmplă cu mașinile ridicate de Poliția Locală - ceseintamplacumasinileridicatede-1386264111.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali continuă acțiunea de "curățare" a municipiului Constanța de mașinile parcate neregulamentar, dar și de căruțele

care îi deranjează pe participanții la trafic. Nu mai puțin de 1.800 de mașini au fost ridicate de la începutul acțiunii. Aceștia spun că, de obicei, proprietarii vin să le ridice după două-trei zile, din parcul auto.

Tot mai mulți constănțeni rămân fără mașină pentru că parchează în locuri nepermise. Polițiștii locali ridică autovehiculele care "deran-jează", care parchează sau stațio-nează în locuri nepermise. Dovadă o stau cele 1.800 de mașini ridicate, din luna aprilie și până în prezent, de oamenii legii, și staționate într-un parc auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona reprezentanței Seat.

"De la începutul acțiunii, au fost ridicate 1.800 de autoturisme. În momentul în care se solicită restituirea, un echipaj de Poliție Locală se deplasează la fața locului, se întocmesc documentele necesare, procesul verbal de contravenție, se achită contravaloarea taxei de restituire și se înapoiază autotu-rismul", afirmă Ionuț Dumitru, șeful Serviciului Rutier din cadrul Poliției Locale.

Ce se întâmplă cu mașinile din parcul auto

În momentul în care mașina v-a fost ridicată, pentru a o lua înapoi trebuie să plătiți o taxă de depozitare, de 600 lei, la care se adaugă contravenția dată de polițiștii locali, care ajunge de la 200 la 1.000 lei. După primele 24 de ore de la ridicare, reprezentanții parcului auto vă vor cere, în plus față de sumele menționate anterior, câte 25 lei pe zi, penalizare.

Dacă nu mergeți la parcul auto pentru a plăti taxele și a revendica autoturismul într-un termen de un an de zile, mașina își va schimba "statutul" din ridicată în abando-nată. Astfel, aceasta va fi transportată pe strada Vârful cu Dor, unde se va alătura miilor de mașini deja existente, fără stăpân sau nerevendicate. Din acel moment, atribuțiile revin Primăriei, care poate dispune și valorificarea autoturismului, adică o poate scoate la licitație, o poate duce la casat sau la topitorie.

"Există o prevedere în HCL 184, prin care, dacă după un an nu vine nimeni să își revendice autoturismul ridicat, acesta își schimbă regimul și se încadrează în categoria autove-hiculelor abandonate. Astfel, mașina se ridică și se depozitează pe strada Vârful cu Dor, unde se duc cele abandonate", spune Ionuț Dumitru.

Majoritatea proprietarilor se resemnează

Oamenii legii spun că, de obicei, proprietarii autovehiculelor ridicate și transportate pe bulevardul Aurel Vlaicu revin, în două-trei zile, pentru a plăti taxele și a-și lua mașina înapoi.

"Foarte puține autoturisme ră-mân nerevendicate, majoritatea nu stau mai mult de două-trei zile", mărturisește șeful Serviciului Rutier din cadrul Poliției Locale.

Ce facem cu căruțele?

Dacă majoritatea mașinilor ridicate nu rămân nerevendicate, nu același lucru se poate spune despre căruțe. După ce polițiștii locali au început să curețe municipiul Constanța de vehiculele cu tracțiune animală care circulau neregulamentar prin oraș, în parcul auto au ajuns 19 căruțe. Dintre acestea, doar una a fost revendicată, celelalte rămânând depozitate până la sosirea proprietarilor. Acțiunea s-a dovedit a fi de succes - o recunosc oamenii legii. 

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cetatean al constantei
6 decembrie 2013
masini

nu este normal cum se procedeaza.primul soc pe care il ai cand vezi ca masina nu mai este unde ai parcat-o,este imens.primul gand....mi-au furat masina....aseara pe la orele 17,au ridicat 2 masini de la ciresica.au avut nevoie de 4 minute.sa se puna amenda in parbriz,si gata.mai ales ca din zona tomis nord,se fura masinile cu totul.gaseste alta solutie,mazare.,sau iti pasa doar sa colectezi bani.ce se intampla daca un sofer care nu isi mai gaseste masina face un stop cardiac?vei fi direct raspunzator....moral...

noni
6 decembrie 2013
fals

Singura raspundere morala a lui Mazare, este pentru starea lui materiala, restul: cantitate neglijabila, neimportanta. Asa ca fara masina, fara sanatate, fara bani, e doar problema noastra...

X
6 decembrie 2013
Y

Niște nesimțiți.600 RON plus amenda 300 in condițiile salariilor de mizerie care sunt.si dacă nu am bani 10 zile si aștept pana la salariu nu mai pot sa ridic mașina ca ajung la 35 milioane.Ce faceți pentru banii astia care va cad din cer? vopsiti si mașina ca eu muncesc de imi ies ochii.Si ...mai trebuie sa mâncăm sa plătim întreținere si sa întreținem copii

cristi
6 decembrie 2013
ilegal

Daca ar fi locuri de parcare suficiente nimeni nu ar avea nimic impotriva dar ei in loc sa faca asa ceva s-au gindit imediat cum sa bage mina in buzunarul omului. Iar suma este colosala la actualele salarii. Rusine, hotilor, va bateti joc !

Un alt cetatean al Constantei
6 decembrie 2013
Foarte bine Politia Locala!

Intotdeauna cand esti in situatia de a plati o amenda pentru incalcarea unor prevederi legale, altii sunt de vina! Nu are importanta ca bizonul parcheaza pe locul rezervat persoanelor cu handicap, ori blocheaza circulatia altor vehicule. Vinovati sunt cei care aplica legea, primarul, soarta,s.a.m.d. Mi-as dori ca asemenea actiuni de ridicare a masinilor parcate neregulamentar sa aiba loc si in cartiere, nu numai in zona centrala, fiindca si acolo turma de bizoni e mare!

x
6 decembrie 2013
pentru y

permisul de conducere se obtine dupa un examen, deci regulile se cunosc! Asta doar daca nu a fost cumparat la Pitesti. Deci, opririle neregulamentare sunt sunt fapte voite, fapt pentru care cei vinovati platesc. Nu sunt locuri de parcare suficiente, dar asta nu inseamna sa-ti lasi masina unde ai treaba si sa iei dreptul unor defavorizati sau sa incurci circulatia.

Răspuns la: Y
Adăugat de : X, 6 decembrie 2013
Niște nesimțiți.600 RON plus amenda 300 in condițiile salariilor de mizerie care sunt.si dacă nu am bani 10 zile si aștept pana la salariu nu...
gabi
6 decembrie 2013
parcare

Cred ca pentru a ne civiliza putin amenzile chiar ar putea creste. Bineinteles se pune intrebarea cum sunt cheltuiti banii rezultati din aceste amenzi , sunt directionati spre a realiza noi parcari in C-ta sau nu ? Cred ca, mai degraba NU ! Suntem foarte comozi si parcam ca nesimtiti orinde fara sa ne gandim la ceilalti in trafic sau la pietoni , mai ales batrani , copii , femei cu carucioare. In Austria iti ridica masina din zona centrala daca ai parcat doar cu o roata pe bordura si amenda nu este mica. Ideea este ca nu costa nimic sa parcam la 100 sau 300 metri de zona in care avem nevoie sa ajungem.

Răspuns la: Y
Adăugat de : X, 6 decembrie 2013
Niște nesimțiți.600 RON plus amenda 300 in condițiile salariilor de mizerie care sunt.si dacă nu am bani 10 zile si aștept pana la salariu nu...
Mihai
6 decembrie 2013
Informati-va

Dragi cititori ai ziarului Cuget Liber, pentru o informare corecta cautati pe net in tr-unul din ziarele centrale a fost publicat chiar ieri-alaltaieri un articol in care ridicarea masinilor in doua dintre sectoarele capitalei a fost declarata ilegala.Gheorghe Piperea a susținut în fața judecătorilor de la Tribunalul București și,ulterior, în fața celor de la Curtea de Apel, că un act normativ cum este Codul Rutier nu poate fi modificat decât prin lege sau prin ordonanță. Ambele instanțe i-au dat dreptate Pe cand si la noi???

maria
6 decembrie 2013
nesimtitii...

asteptam sa se ridice masinile parcate pe trotuarele de pe str Bucuresti ( intre atelierelor si bulevard, e jale,oamneii merg pe carosabil) pe strada avram iancu, nesimtitii de firma de paza city protect isi baga masile pe trotuar ,pana in zid/gard, esti obligat sa merg pe carosabil,tot ei parcheaza ca taranii in curba, peste tot, ,vizibilitate zero pt ceilalti soferi ! astia de la firme de paza parca fac intrecere care e mai mitocan/bizon/idiot !

Numarul 4
6 decembrie 2013
Foarte bine

O masura corecta care se aplica in toate tarile civilizate. O masura care sper sa disciplineze multa lume nesimtita. Succes, o zi buna.

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3094 secunde