Ce nereguli au descoperit polițiștii la controlul taximetriștilor

701
1

Articole de la același autor

Taximetriștii din Constanța au fost verificați de polițiștii rutieri și specialiștii RAR pentru verificarea legalității cu care aceștia își desfășoară activitatea. Șoferii, însă, nu s-au arătat încântați de acțiunea Rutierei, ba chiar au fost contrariați și supărați

pe oamenii legii pentru că au "îndrăznit" să-i deranjeze.

Nu poartă centură de siguranță, opresc unde îi taie capul și încurcă traficul, iar multe dintre documente le lipsesc. Este vorba de șoferii de taxi din municipiul Constanța, care au făcut, ieri, obiectul unor ample verificări demarate de polițiștii rutieri.

"Acțiunea, care se desfășoară la nivelul județului Constanța, urmărește controlarea autovehiculelor destinate transportului de persoane în regim de taxi. Controlul se realizează împreună cu specialiștii RAR, pentru a se verifica starea tehnică a vehiculelor, în special mecanismul de direcție, de frânare și, în același timp, polițiștii rutieri verifică documentele în baza cărora se realizează transportul de persoane, cum ar fi permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, atestatul profesional, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto și, nu în ultimul rând, valabilitatea inspecției tehnice periodice", a precizat inspectorul principal Marius Ghiță, din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

"Mă deranjezi în timpul serviciului?"

Oamenii legii au ieșit în număr mare prin oraș, însoțiți de specialiștii Registrului Auto Român, și i-au tras pe dreapta de șoferii de taxi. Acțiunea a început de dimineață, iar rutieriștii au oprit, până la orele 16, sute de taximetriști, în cazul multora constatându-se diverse nereguli.

Însă tot taximetriștii s-au arătat deranjați de controalele efectuate de rutieriști "în timpul serviciului lor", susținând faptul că nu sunt lăsați să muncească și, pentru câteva minute de așteptare, pierd clienți.

Conducea cu permisul suspendat

De la începutul zilei și până la orele 16, polițiștii rutieri au controlat 204 taximetre, au retras opt certificate de înmatriculare, au dat 117 amenzi și au constatat o infracțiune. Un șofer de taxi a fost prins în timp ce conducea deși avea permisul suspendat. Acesta s-a ales cu dosar penal.

"Sancțiunile au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil, opriri neregulamentare, probleme legate de defecțiuni tehnice și anvelope uzate. Certificatul de înmatriculare se reține pentru defecțiuni tehnice, la sistemul de direcție sau frânare, defecțiuni ale sistemului de iluminare sau semnalizare, pentru folii aplicate pe geamurile laterale", spune polițistul. 

Comentează știrea

Una
25 octombrie 2013
Eroare

Regulamentul de Aplicare a Codului Rutier stabileste, la articolul 97. c) conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Radarele Poliției Rutiere, astăzi
Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Sute de pietoni, amendați de rutieriști
Marţi, 22 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Radarele Poliției Rutiere, astăzi
Pagina a fost generata in 0.5041 secunde