Ce faci când dai nas în nas cu hoțul - îl alergi sau suni la 112?

556
3
Ce faci când dai nas în nas cu hoțul - îl alergi sau suni la 112? - cefacicandvezihotii-1396283368.jpg

Articole de la același autor

Oamenii sunt bine intenționați atunci când, observând un individ suspect, în propria gospodărie sau la vecini, îl atenționează că vor cere sprijinul Poliției sau chiar încearcă să-l prindă de unii singuri. Polițiștii constănțeni atrag atenția că ambele atitudini sunt greșite. 


În prima situație, strigându-i hoțului "Pleacă de acolo, chem Poliția!", nu face decât să amâne furtul din locuință, pe care hoțul oricum îl va comite, indiferent că este la imobilul respectiv sau la următorul. "Ideal este să pună repede mâna pe telefon și să sune la Poliție, fiind atenți la cât mai multe detalii: cum este îmbrăcat suspectul, ce înălțime are, dacă are vreun semn distinctiv, precum un tatuaj", ne-au declarat polițiștii constănțeni. 


Pe de altă parte, în a doua situație, când constănțenii încearcă să-i prindă singuri pe cei pe care-i suspectează de furturi, își pun în pericol integritatea corporală și chiar viața. "Există riscul ca suspecții să devină violenți. Nu mai este precum în trecut, când hoții din locuințe fugeau când dădeau nas în nas cu proprietarii casei pe care o jefuiau. Din contră, în prezent nu se dau în lături de la acte de violență", au precizat polițiștii. 


Ca o notă amuzantă, oamenii legii care investighează, de ani buni, spargerile de locuințe din municipiul Constanța, au mărturisit: "În urmă cu ani buni, când «șpringarii» (n.r. hoții din locuințe) erau profesioniști, în momentul în care se întâlneau cu proprietarii de locuințe, încercau să-i liniștească. Chiar a fost o situație când hoțul le-a spus proprietarilor că este polițist, că a aflat că a avut loc o spargere și a venit imediat, dar că trebuie să iasă puțin și oamenii să stea liniștiți că imediat vin și colegii lui. Iar când am ajuns noi, oamenii ne-au povestit ce le spusese «colegul» nostru! Acum, însă, am avut inclusiv cazuri când hoțul surprins în casă a atacat proprietara". 


De aceea, și în această situație, recomandarea oamenilor legii este ca, în ambele situații, să se apeleze imediat la Serviciul unic de urgență 112, pentru ca o patrulă să ajungă în zonă. Cu cât echipajul de poliție ajunge mai repede în zonă, șansele de a-l prinde pe suspect sunt mai mari. 


Comentează știrea

Io
1 aprilie 2014
Gresit

Gresit abordata problema din mai multe motive! In primul rand politia nu are echipaje pentru a raspunde la apelurile de urgenta ( nu au benzina, sunt la alta solicitare, etc) si in al doilea rand va spun cavdin ghinionul meu din cele 6 furturi suferite sau solutionat (cu mari emotii ) numai acele cazuri in care mi-am prins hotul singur ! Institutiile statului isi ascund problemele in legi impotriva normalitatii !

Andi Susanu
1 aprilie 2014
Cand dai nas in nas cu hotu'

*ute-i o casma peste mufa, si, sigur, prea curand n-o sa mai fie apt sa mai dea cu jula! Ca oricum angajatii politiei sunt niste impotenti!

noni
1 aprilie 2014
observatie

Am sesizat 112 pt o violenta in familie, au venit politistii dupa 50 de minute !! Sta hotul atat, sa stepte organul ? Nu cred.

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 Martie 2014
Stire din Eveniment : Hoți prinși în FLAGRANT
Pagina a fost generata in 0.5423 secunde