Ce e de făcut cu mașinile înmatriculate în Bulgaria?

5809
27
Mașinile bulgărești reprezintă o problemă din ce în ce mai mare la nivelul județului Constanța. Sute de accidente rutiere au fost înregistrate, anul trecut, pe străzile din județul nostru, în care au fost implicate mașini cu numere de Bulgaria. Polițiștii rutieri spun, totuși, că nu mașina contează și că nu putem generaliza în niciun fel, în ceea ce-i privește pe "texani".


Numărul accidentelor rutiere comise de șoferii care conduc autovehicule înmatriculate în alte state, mai ales în Bulgaria, crește cu fiecare zi. Pe străzile din județul nostru circulă și mașini care mai au puțin și se descompun din mers, autoturisme cumpărate la prețuri mici din țara vecină, dar care le sunt utile unor anumite categorii de șoferi. Nu mai putem la socoteală dacă ai comis "greșeala" de a fi implicat într-un accident rutier cu o astfel de mașină: polițele de asigurare RCA din Bulgaria sunt o adevărată bătaie de cap și, în multe cazuri, șoferii sunt nevoiți să-și repare auto-turismele singuri, pe banii proprii.


De ce-și iau românii mașini de Bulgaria 
Majoritatea șoferilor care își cumpără mașini bulgărești o fac pentru că vor să umble cu mărci de mașini luxoase, care însă sunt vechi și, deci, un pericol atât pentru ei, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Asta pentru că taxele de înmatriculare în Bulgaria sunt extrem de mici, în comparație cu cele din România.  În cazul unui accident rutier, chiar dacă au asigurare și cartea verde, în cele mai multe dintre cazuri, nimeni nu îl despăgubește pe șoferul nevinovat. Asta pentru că societățile de asigurare din Bulgaria găsesc tot felul de motive pentru a nu plăti ceea ce se cuvine. Mai mult, aceștia au "darul" de a amâna ani de zile acceptul pentru reparație. Astfel, ajungi în fața faptului că ai niște bani de recuperat, însă singura soluție ar fi să te judeci cu firma de asigurări din Bulgaria. De asemenea, de multe ori, autorii accidentelor în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în Bulgaria sunt greu de găsit dacă fug de la locul accidentului.


Ce spun polițiștii 
Pe de altă parte, rutieriștii constănțeni spun că nu mașina contează, ci șoferul, pentru că este principalul vinovat în cazul unui accident rutier.  "Nu are nicio legătură un accident rutier cu mașina, în ce țară este înmatriculată. Nu putem spune că șoferii care conduc autoturisme cu numere de Bulgaria fac mai multe accidente decât cei care conduc mașini înmatriculate în România. Nu contează mașina, factorul uman este principalul responsabil. Ceilalți factori, autovehiculul și drumul, vin din urmă, însă omul este cel care produce accidentul", a precizat subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
noni
22 ianuarie 2014
victima a unui texan

Personal am fost lovit din spate de un texan, el a umflat din umeri, eu mi-am desumflat portofelul. Portretul robot al texanului cred ca e romanul prost,sarac, plin de el, de scheme si de figuri,mandru ca e cetatean european si dovedeste asta avand lighean bulgaresc si implinit ca el a iesit din tara (chiar daca numai in Bulgaria) reusind astfel sa starneasca "invidia" celorlalti. Orice alt comentariu din partea lor, cum ca nu e asa, e o dovada ca aceasta e realitatea. Suntem europeni, luam masini de unde vrem, dar dupa max 90 de zile sa fie obligatorie inmatricularea acolo unde ai buletinul. Secam face abuz de aceste libertati si le aduc aminte acestor persoane ca e o vorba simpla in popor: "Libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea mea". Acesti texani conduc cu sictir rablele aratand si dispretul celor din jur. Fac asta inclusiv prin argumente gen, EU am drepturi, EU sunt liber sa iau ce vreau si de unde vreau, EU pot voi nu, etc, etc, dar numitorul comun este " EU " ,adica in viziunea lor, ei sunt miezul, restul nu conteaza. Sincer doresc sa vad un carambol, numai cu texani, pt ca nimic nu doare mai tare decat sa ai parte de cei asemeni tie si sa inghiti propriul medicament. Sper sa nu mai am parte de ei si sa nu ne mai amestecam vopselele pe masini.

dr akon
22 ianuarie 2014
X

X egal h in bulgara.Asa ca Texas este in SUA.Iar partea cu romanii prosti.......Nu cred ca e prost unul care nu plateste taxe mari pentru o masina.Dar asta e fiecare are dreptate in felul Lui.

dsds
22 ianuarie 2014
dsds

toti cu texanii sunt niste cocalari, majoritatea tigani sau rude cu ei, saraci lipiti, cu 4 clase la seral, nesimtiti, nu stiu nici o regula de circulatie- fac ce face si ala din fata lui si politia ii pupa in fund.

cristian s
22 ianuarie 2014
nesimtit

tu ca si autoarea acestui articol faceti parte din acea rasa de romani care nu va ganditi decat la stomacul vostru. De ce nu va ganditi ca nu tot omul are bani pentru taxa de mediu... Dc nu ati iesit in strada pentru anularea timbrului de mediu... Va doare in cur daca aveti ce sa mancati acasa, aveti o masina inm pe romania, nu va doare curu de vecinu si tot asa.... urlati cand vedeti masini de bulgaria pe strada dar ati facut ceva sa fie si la noi ca a bulgari cu taxa auto? faceti parte din acea rasa de romani RASISTI si EGOISTI care daca ar trai Ceausescu v-ar pune sa lucrati in mine de sare...

Răspuns la: victima a unui texan
Adăugat de : noni, 22 ianuarie 2014
Personal am fost lovit din spate de un texan, el a umflat din umeri, eu mi-am desumflat portofelul. Portretul robot al texanului cred ca e romanul...
noni
22 ianuarie 2014
reply

Domnu' cetatean, personal detin o masina inmatriculata in RO, a carei taxa de poluare (daca o vand) se ridica la 1500-2000 de euro. De aici si sustinerea mea pentru a inlatura aceasta taxa aberanta, nimic de spus, dar sunt convins, ca la bani putini sunt si alternative romanesti ( ca totusi un LOGAN e 2000 de euroSH), fara sa te pleci in fata bulgarului ca au masini mai ieftine (dar avem si fite, nu dam 2000 pe Logan romanesc, luam ceva de "calitate" ca la cocalari le place luxul pe bani putini ). Sunt de acord ca nu toti au posibilitati materiale, dar e vorba ca bulgarii ne fac rasisti si tigani, iar voi va duceti si le pupati picioarele ca va dau masini mai ieftine. Desi aceasta taxa se dorea pt protejarea mediului, incurajeaza in mod aberant achizitia de masini fff vechi care polueaza in draci. Prefer multe masini noi pe strada decat multe vechi, trebuie sa ni se creeze conditii ca sa ne permitem sa schimbam des masinile nu sa ajungi ca mine sa ai taxa atat de mare incat sa nu mai ai alternativa revanzarii ca sa-ti iei alta. Asa sper ca am lamurit aspectul financiar. Ca sa lamurim si pe cel al calitatii proprietarilor, hai sa ne uitam pe strada, si ne lamurim. Intrebarea mea e alta, pana sa apara alternativa bulgareasca, cum procurau masini toti cei care aveau putini bani ? Au avut si atunci, acum e la moda TX -ul, emblema insa a unei clientele "selecte". Daca insa se pune problema sa iesim in strada pentru a cere inlaturarea acestei taxe aberante, sa iesim cot la cot, fara discriminare, sunt de acord.

Răspuns la: nesimtit
Adăugat de : cristian s, 22 ianuarie 2014
tu ca si autoarea acestui articol faceti parte din acea rasa de romani care nu va ganditi decat la stomacul vostru. De ce nu va ganditi ca nu tot...
noni
22 ianuarie 2014
completare

Si pentru ca ne crezi nesimtiti pe noi cei care nu ne gandim la tine, doresc sa te intreb daca tu te-ai gandit vreodata la cel care poate are nesansa sa fie lovit de tine ? Ca asa la nivel declarativ, eu trebuie sa ma gandesc daca tu ai ce sa mananci, sa bei , sa f.., ca parca e problema mea ce faci tu la munca sau pe cati bani. Nu ne trezim dimineata impreuna, nu plecam la munca impreuna, nu cred ca am facut facultatea impreuna si trag astfel concluzia ca nu prea e problema mea si a celor ca mine, cu cati bani iti ei tu masina. Te crezi european si civilizat, arata respect celor din jurul tau. Eu ce trebuie sa fac acum daca am fost lovit de TX si acela a umflat din umeri ? Trebuie sa platesc din banii mei , figurile lui europene ? Vezi, asta e problema cea mai mare din ziua de azi, ca de ce nu se gandesc altii la tine, ca nu ai ce sa mananci, bani sa-ti iei masina dorita, etc, din acest motiv sunt atatea ajutoare sociale si pomeni, ca unii simt nevoia sa fie ajutati, tinuti in brate.

Răspuns la: nesimtit
Adăugat de : cristian s, 22 ianuarie 2014
tu ca si autoarea acestui articol faceti parte din acea rasa de romani care nu va ganditi decat la stomacul vostru. De ce nu va ganditi ca nu tot...
parlamentari
22 ianuarie 2014
taxa poluare

Problema este foarte simpla ;platim taxa de poluare la bulgari si poluam in Romania,iar parlamentarii nostri dorm ca de obicei

22 ianuarie 2014
ptr cristian s

Bravo cristian s dar daca ar trai ceausescu te-ar lua pe tine consilier personal ca numai pe vremea lui am auzit ca oamenii trebuie sa fie egali. De unde si pana unde trebuie sa iasa in strada cineva care isi permite sa plateasca o taxa si sa tipe tare ca nu iti permiti tu si ca nu e corect? Si ca sa folosesc limbajul tau: de ce m-ar durea pe mine curu de vecinu care nu are bani sa inmatriculeze masina dar are 70% mai putin la intretinere ca mine ca de... e amarat saracul dar are ML cu numar de Bulgaria.

Răspuns la: nesimtit
Adăugat de : cristian s, 22 ianuarie 2014
tu ca si autoarea acestui articol faceti parte din acea rasa de romani care nu va ganditi decat la stomacul vostru. De ce nu va ganditi ca nu tot...
George
22 ianuarie 2014
Taxa

Nu mașina contează sau ce numere de înmatriculare are , Contează persoana care o conduce responsabil sau nu.Fiecare "TEXAN" poate să își facă asigurare romanească . Și eu am deținut o mașină pe BG deși mai aveam una pe RO o foloseam strict pentru Pescuit ,și nu poți spune că un GOLF 3 este o mașină de lux , am renunțat la ea pentru că eram privit Urât de alți participanți la trafic ,chiar dacă nu sunt țigan ,sunt respectos și am studii superioare.

George
22 ianuarie 2014
ptr noni

Noni nu mai face tu portretul robot că nu ești tu în masură să o găndești la "RECE" (ai fost pățit odată și ești supărat) Cum se face că postezi aproape zilnic ? (-_-) O zi bună !

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.511 secunde