Ce deținuți ar putea fi grațiați. Amnistie, nici vorbă!

516
3
Ce deținuți ar putea fi grațiați. Amnistie, nici vorbă! - ministrul-1484675407.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiției ia în calcul grațierea pentru rezolvarea problemei supra-aglomerării penitenciarelor. În schimb, Florin Iordache spune că amnistia nu trebuie avută în vedere. Premierul Sorin Grindeanu se va întâlni cu ministrul Justiției pentru a vorbi despre situația deținuților. 


"Trebuie să luăm o decizie la nivelul Guvernului. La plecarea de la CSM, mă voi întâlni cu primul ministru și în funcție de decizia care se va lua la nivelul guvernului, voi informa", a declarat, ieri, ministrul Florin Iordache, citat de digi24.ro. 


Întrebat dacă se are în vedere și aministia, și grațierea, Iordache a răspuns: "Amnistia, din punctul meu de vedere, nu trebuie avută în vedere, dar grațierea este un fenomen; și asociațiile profesionale au susținut grațierea, pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemență. În 2002, s-a dat ultima lege care vizează grațierea. Bineînțeles, cu eliminarea faptelor de corupție, cu eliminarea faptelor grave". 


"În România, gradul de ocupare în penitenciare este de 150%. Noi avem 19 mii de locuri în penitenciare. În acest moment, avem peste 8.500 de deținuți în plus, avem în jur de 27 de mii de deținuti pe 19 mii de locuri", a explicat ministrul Justiției. 


Totodată, potrivit lui Florin Iordache, în comisiile de specialitate vor exista discuții și pe un proiect de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală.


Comentează știrea

carul cu prosti
18 ianuarie 2017
desteptarea

Marele ministru doctor de Moldva se grabeste se-si scoata colegii de partid din puscarie recompensa ca l-au pus ministru Un tip bine pregatit in Moldova si mai e si din Caracal

Om
19 ianuarie 2017
Guvernul

Faceți dreptate până la capăt, dacă tot iești în stradă, și îl destituiți pe neamțul, johanis kw, guvernule Sorin Grindeanu, vedeți câți bani au primit participanții la mitingurile așa zișilor eliberatori ai neamului românesc de " ciuma ro sie ", poporul român, noi îi întrebăm : când ne eliberați de " ciuma nemțească, adică de johanis kw ", ca să numai ieșim în stradă, pentru că-i frig și afară ninge, faceți o faptă bună pentru noi, puhoiul romanesc, și așa aveți multe pe conștiință, de la guvernul condus de V V PONTA și până-n ianuarie 2017 ( colectiv , spitale și nu biserici / catedrale.... , aveți multe păcate și ca Dumnezeu, să vă slobozească, ierte.... ! )

Cta
19 ianuarie 2017
Neamțul

RUSINEEEEEE, acelor români care faceți jocul neamțului și altora din afara României, interesați de dezbinarea poporului român și dezmembrarea României ! Faceți un mare păcat , de care vă faceți vinovați, pentru care păcat, vor suferi copii voștri !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde