Ce dedesubturi ascunde afacerea Primăria Constanța - Fin.Co.Ge.Ro?

2413
12
Povestea "de iubire" dintre Primăria Constanța și firma italiană Fin.Co.Ge.Ro a început prin anii 2000. "Divorțul" însă face toți banii, dacă ne referim la faptul că Primăria a fost obligată de instanțele judecătorești să plătească nici mai mult, nici mai puțin decât aproximativ 15 milioane de euro. Nu vor plăti însă cei care se fac vinovați de acest contract păgubos pentru Constanța, ci noi, cetățenii de rând… 

Concret, prin contractele încheiate în 2000, între Primăria Constanța și Fin.Co.Ge.Ro, s-a bătut palma pentru un proiect imobiliar măreț, amplasat în zona Faleză Nord, pe malul mării, pe o suprafață de peste un hectar, primăria obligându-se să construiască drumurile și să se îngrijească de utilități. Problema a pornit însă de la faptul că hotărârea de Consiliu Local care a stat la baza contractelor ar fi prevăzut ca italienii să contruiască aceste utilități, iar primarul de atunci, Gheorghe Mihăieși, "a umblat" la contracte. "Falsul în documente" comis de Mihăieși este recunoscut de acesta cu nonșalanță în fața anchetatorilor în anul de grație 2012, așadar la 12 ani de la comiterea faptei, iar asta pentru că el știa că faptele de care este acuzat sunt deja prescrise… Toate astea în condițiile în care procesele privind contractele care atentau grav la bugetul Constanței erau de ani buni pe rolul instanțelor, iar primăria, sesizând problemele din contracte, ar fi putut denunța, din timp, falsurile, la Parchet. De ce nu a făcut-o și de ce a tras de timp?... Nimeni nu știe…

Anularea actelor falsificate de Mihăieși, pe masa judecătorilor din Brașov

Procurorii constănțeni au dat, așadar, în acest an, soluție de neîncepere a urmăririi penale în dosarul în care fostul primar Gheorghe Mihăieși era acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, pentru că, între timp, a intervenit prescripția penală. Totodată, procurorii sesizează Tribunalul Constanța - Secția Contencios Administrativ și Fiscal în vederea anulării, în temeiul procedurii speciale a legii penale, a actelor care au fost falsificate.

Procesul a fost strămutat la Tribunalul Brașov, iar la primul termen de judecată, din 24 octombrie, magistrații au amânat dosarul pentru 21 noiembrie pentru a fi comunicate reclamantului (Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța) înscrisurile depuse de Fin.Co.Ge.Ro.

Parchetul General "desființează" NUP-ul dat lui Mihăieși

Culmea este că, în urmă cu puțin timp, Parchetul General, prin procurorul Marius Iacob, desființează rezoluția de NUP dată de procurorii constănțeni în cazul lui Gheorghe Mihăieși, chiar dacă aceasta, între timp, a fost confirmată, definitiv, de instanțele de judecată.

Printr-o adresă publicată pe luju.ro și trimisă firmei Fin.Co.Ge.Ro se spune: "În urma verificărilor efectuate cu privire la legalitatea soluției dispusă în dosarul nr. 31/P/2012 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, s-a constatat că aceasta este nelegală, fiind dată de un organ necompetent și cu încălcarea flagrantă a dreptului la apărare a persoanelor cercetate". Același procuror Marius Iacob menționează în adresa respectivă că, dat fiind faptul că soluția declarată ca nelegală a fost confirmată definitiv de instanța de judecată, "soluția nu mai poate fi infirmată".

Procurorul Iacob desființeaza, practic, rezoluția dată de procurorii constănțeni, considerând-o ca fiind dispusă de "un parchet necompetent material" și "cu încălcarea dreptului la apărare". El este de părere că cercetările ar fi trebuit să fie făcute de DNA, pentru că prejudiciul în acest dosar era mai mare de un milion de euro, și nu de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Așadar, Parchetul General desființează o soluție a procurorilor constănțeni chiar dacă știa că aceasta nu mai poate schimba cu nimic lucrurile… Sau poate că se speră ca acest punct de vedere să "cântărească" la anularea părților falsificate din contract? Rămâne de văzut…

"Războiul" dintre Fin.Co.Ge.Ro și Primăria Constanța este departe, așadar, de a se termina. Procesele curg încă între cele două părți la instanțele de judecată, fiecare ținând cu dinții de punctul său de vedere și păzindu-și spatele cum știe mai bine. Tocmai de aceea, așa cum spuneam și în ediția de ieri a ziarului "Cuget Liber", persoana fizică Radu Ștefan Mazăre a ales să îl dea în judecată pe primarul Radu Ștefan Mazăre pentru a cere anularea unor autorizații date, acum patru ani, de primărie pentru Fin.Co.Ge.Ro.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
elena
6 noiembrie 2012
la puscarie cu drogatul

La puscarie cu drogatul. A pus Constanta pe chituci.

reporterii la ziarrul de maine
6 noiembrie 2012
Proces istoric la final - Fin ge ro – Primar, primarul pierde pe toata linia

Proces istoric la final - Fin ge ro – Primar, primarul pierde pe toata linia De partea primarului si a municipalitatii cei 3 avocati au relatat aparent convingator o pledoarie bazata pe faptul ca disparitia a 10 000 de metri patrati din concesiunea FINge ro de 50 000 m p s-au volatilizat datorita aparaturii neperformante .Unul din avocati a declarat cu nonsalanta :"Doamna Presedinte a fost o inatamplare" La care Ionel Hasotti a replicat , aratand ca si-a notat ce au afirmat adversarii ca "si un furt e o intamplare" dezvoltand pe aceasta tema ca desi poti insela pe cine a tot timpul , si toata lumea o data nu poti insela toata lumea tot timpul. "Ceea ce n-a spus nimeni in acest proces este ca firma care a luat cele 35 loturi este firma care are Brick " ceea ce spune tot..Apoi am vazut un Ionel Hasoti intr-o pledoarie de zile mari care s- a dezlantuit asupra primarului "care baga mana in buzunarul meu", fura dar sa i se reduca daunele pentru ca a furat mai putin , teoria furtului folositor etc. Ce a urmat a fost o adevarata furtuna asupra unui "primar disperat ca va trebui sa plateasca daune "de 1 milion de euro dupa 13 ani si un numar halucinant de 61 de procese tribunale si Curtea Suprema de Justitie.Aparatorii italienilor au numit inadmisibile consideratiile partii adverse –afirmate aici in premiera cu privire la necesitatea investirii cu formula executorie a sentintelor din contencios administrativ si au tinut o adevarata lectie teoretica despre contencios cu referiri la Iorgovan lege si Curtea de la Strasbourg . Hasoti a continuat si a aratat ca obligatia magistratilor este de a stopa abuzurile altfel ar fi un semnal nepotrivit catre cei care vor sa respecte legea. Mai mult a acuzat iar primarul ca procedeaza cu privire la marirea redeventei deja stabilite de la 85 000 de dolari la 900 000 de euro anual la fel ca la furtul masinilor din Ungaria, "iti fur masina si daca mi dai 2000 de euro ti-o dau inapoi." "Primarul a avut neobrazarea "sa ia loturile castigate de firma italiana care a fost blocata din 1999 sa execute constructiile si ar putea sa ceara daune mult mai mari dar se rezuma la 1 milion de euro , dar de la primar personal si nu de la municipalitate.

un alegator
6 noiembrie 2012
un bandit

Cat rau a facut mascariciu constantenilor ! Cat a distrus baiatul asta sprijinit de fostii comunisti acum pensionari si fara minte.

Craii de curte veche
6 noiembrie 2012
Felicitari avocatului Hasoti nu politicainului (frate)

Au perfecta dreptate Ionel Hasoti si italienii de la FIN,CO,GE,RO, judecatorii trebuie sa fie inamovabili nu cu apartamente date de cei de la PSD in blocurile ANL si ale celor din anturajulk lui Mazare. Loturiule luate de la italieni au mers la FIVE HOLDING societate din care isi trage seva si Mazare este vestitul BRIC din fosta fabrica de mobila din Coiciu.

metin cerchez
6 noiembrie 2012
au fost scapati de deliorga cristian care e unchi palaz claudiu atunci jurist primarie

ce mafie-aici banii nu a culoare politica-psd-pdl-pnl-pp dd -Sa vedem cum a inceput tot...Au fost adusi din sicilia de palaz claudiu -jurist primarie constanta si gica slabu-italienii asociati cu gica slabu si ionescu comisar garda financiara-iau cofetaria crizantema-se duc in sicilia iau spaga si pun la cale escrocheria cu chesoi nemet,-sef ziar replica si altii indiferent culoare politica-dna tace ptr ca h gasca mafiota din justitia constanteana isi face treaba-deliorga ,nita,adina florea,burlacu-atunci la dna-asa i se da lui gica slabu -george despina-dan cornel-grup infractional organizat-cinema progresul cu s s-gen manu 18 ,vile pcr lac mamaia-etc-palaz nu mergea la 2 teremene consecutive si primaria pierdea trenuri vile cate mafia cusu-stavrositu-calarasi 1,zizzi carsimu-str traian,str eminescu,linga mihaesi-ciote-galerii metropol-etc dna si deliorga,nita,valentin stefan,anca nita ,adina florea ii scapa? spagi?dna tace ca si diicot,sri dgipi-avocat al italieni impotriva noastra si usl e ionel hasoti frate senator usl-hasoti-cum vine asta?pnl-usl ne ia banii cu usl?pe citi cu acte false au mai aparat sa de afara chiriasi?

elias
6 noiembrie 2012
femei desbracate

nu inteleg ce se intimpla cu acest ziar care este citit de 80%de Constanteni cum poate pune pozele la toate tiriturile de curve bagaboante in cururi goale sa le vada si copii ,tineretul care inca nu stiu in ce parte sa o ia?oare doar asta ne-a ramas sa vedem in Constanta ce publica totii golanii.

MIRUNA
6 noiembrie 2012
camere web sau video pe strazi, strangerea cainilor aidanezi ,lupta impotriva infractionalitatii(macar celei mici) ..nu cred ca sunt lucruri imposibile de facut

strangeti cainii , voi chiar nu vedeti in ce hal a ajuns orasul, e plin de haite pentru ca incepand de anul trecut nu s-a mai srans aproape niciun caine si nici sterilizari nu s-au facut astfel incat sunt acum inca 2 generatii de caini ,vreo 1000-2000 de caini in plus pe langa cei 10000 care erau....;ma intreb cati oameni m trebuie muscati sau omorati sa luati maidanezii ....nemernicilor

arabu
13 noiembrie 2012
Mazare esti o rusine de primar

Acest oras , cindva emblematic pentru Romania a ajuns sa arate ca un orasel de provincie din estul Turciei,carute la orice ora si pe cit mai multe strazi , puzderie de caini , pisici, o zona peninsulara intr-o perpetua demolare si paragina, constructii aparute ca ciupercile, intre blocuri, pe linga blocuri, eliminind astfel putinul spatiu verde ramas, de disciplina in constructii nici nu se mai pune problema , este sub piciorul lui Mazare si acolitilor sai, la fel si aparitia cladirilor de pe plaja din Mamaia ce au acaparat o buna parte din plaja . Constanteni, ginditi-va la la viitorul generatiilor noastre si treziti-va pina nu o sa fie prea tirziu.

prada handbags
13 iulie 2014
prada handbags

nike outlet nike outlet celine bag prada shoes nike outlet prada outlet gucci shoes celine bag gucci outlet salvatore ferragamo jordan shoes sac lancel gucci outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet nike heels coach outlet louis vuitton outlet prada handbags ??? ??????? ???????????? prada handbags http://www.pradaoutletsite.com

ferragamo sale
25 iulie 2014
ferragamo sale

nike outlet nike outlet celine bag prada shoes nike outlet prada outlet gucci shoes celine bag gucci outlet salvatore ferragamo jordan shoes sac lancel gucci outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet nike heels coach outlet louis vuitton outlet prada handbags ??? ??????? ???????????? ferragamo sale http://www.salvatoreferragamooutletsale.com

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde