Ce au reclamat constănțenii, în 2013, la Avocatul Poporului

110
Ce au reclamat constănțenii, în 2013, la Avocatul Poporului - 14ianuarieavocatulpoporului-1389704292.jpg

Articole de la același autor

Aproape 800 de persoane au trecut, în 2013, pragul Avocatului Poporului Constanța, nemulțumiți de felul în care au fost tratate de autoritățile locale din județele Constanța și Tulcea. 


Potrivit expertului Felicia Nedea, cele mai multe petiții au vizat încălcarea dreptului de petiționare și, precum în anii precedenți, constănțenii au întâmpinat probleme în recalcularea pensiilor, cu obținerea încadrărilor în gradul de handicap sau pentru recuperarea unor proprietăți. 


"Încă mai există situații în care autoritățile publice locale nu au emis titlul de proprietate sau nu au pus în posesie persoanele îndreptățite sau, și mai grav, nu pun în executare hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, prin care instanțele au obligat primăriile la reconstituirea dreptului de proprietate.


Pensionarii se confruntă, în continuare, cu tergiversarea soluționării cererilor privind recalcularea pensiilor și obținerea adeverințelor de grupe de muncă, iar persoanele cu handicap se confruntă cu probleme de schimbare a gradului de handicap și implicit cu scăderea indemnizației aferente, ceea ce a dus la multe procese cu acest obiect", ne-a declarat expertul coordonator al Avocatului Poporului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : AVOCATUL POPORULUI a DEMISIONAT
Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Eveniment : Audiențe  la Avocatul Poporului
Pagina a fost generata in 0.394 secunde