Ce așteptări au oamenii de afaceri de la următoarele luni

143
Ce așteptări au oamenii de afaceri de la următoarele luni - ceasteptarioameni-1398693685.jpg

Articole de la același autor

Industria prelucrătoare, construcțiile și comerțul vor avea o tendință de creștere în perioada aprilie - iunie 2014, susțin managerii societăților comerciale care au participat la ancheta de conjunctură din aprilie 2014 realizată de Institutul Național de Statistică (INS), anunță Agerpres. 


"Potrivit opiniilor exprimate în luna aprilie 2014, de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada aprilie - iunie 2014 tendință de creștere în industria prelucrătoare, construcții și în sectorul de comerț și creștere moderată în servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural", se precizează în comunicatul INS. 


În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2014, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creșterea volumului producției (sold conjunctural +19%).  Pentru prețurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%). 


În construcții, potrivit estimărilor din luna aprilie 2014, se va înregistra pentru următoarele trei luni o creștere a volumului producției (sold conjunctural +30%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +23%). În acest domeniu, managerii estimează o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +10%). În comerțul cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +31%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra o creștere moderată (sold conjunctural +13%), susțin managerii din domeniu. 


Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%), potrivit estimărilor din aprilie. În acest sector se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural - 5%) și a prețurilor (sold conjunctural +5%).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Economie : Piețarii ne-au dat țeapă de Paști
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Economie : Iată cum poți pune mâna  pe 100.000 lei
Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Economie : "Amice, ia plimbă măgarul!"
Pagina a fost generata in 1.6227 secunde