CAZ REAL LA CONSTANȚA / A rămas fără casă după o banală tamponare. Cum poate valora o portieră de dubă 12.000 euro

3642
21
CAZ REAL LA CONSTANȚA / A rămas fără casă după o banală tamponare. Cum poate valora o portieră de dubă 12.000 euro - fondexecutatasilitpentrucaalovit-1399993979.jpg

Articole de la același autor

O femeie din Constanța este pe punctul de a-și pierde casa după ce a acroșat cu mașina o dubiță. A fost dată în judecată pentru despăgubiri, acum cifrele fiind de ordinul zecilor de mii de euro. Femeia spune că a adus suficiente probe în fața magistraților, însă nu i-au fost acceptate, astfel că acum este la un pas de a rămâne fără un acoperiș deasupra capului. 


A lovit accidental ușa unei dubițe, iar acum urmează a fi dată afară din propria-i locuință - este povestea Consuelei Iliescu, o femeie din Constanța care a avut nenorocul de a tampona un alt autovehicul exact în momentul în care i-a expirat asigurarea. 


Zeci de mii de euro pentru o ușă 
Totul a început în noiembrie 2010. Consuela Iliescu spune că circula cu mașina pe strada Tulcei, către bulevardul Tomis. La un moment dat, nu a observat o dubă care avea ușa deschisă către stradă, așa că a acroșat-o cu autoturismul. A fost dată în judecată, iar acum i se cer ca daune sume astronomice, de peste 12.000 euro. 


"Mergeam pe strada Tulcei către bulevardul Tomis și o dubă care descărca mobilă era parcată în mod neregulamentar, cu ușa deschisă către stradă. Trecând pe lângă autovehicul, i-am acroșat ușa cu mașina mea. Am fost dată în judecată pentru despăgubiri pentru că nu aveam asigurare în momentul tamponării", explică femeia. 


Șase luni de la pronunțare până la data comunicării 
Reclamanta, o firmă de mobilă cu sediul în localitatea Lumina, a invocat instanței faptul că, din cauza ușii înfundate, duba nu mai poate fi folosită, astfel că se înregistrează pierderi de aproximativ 1.500 lei pe lună. Astfel, femeia a fost condamnată să plătească acești bani în fiecare lună, până când va achita contra-valoarea reparației.


"În proces s-a stabilit, după doi ani, că am de plătit 1.500 lei pe lună până la data achitării reparațiilor. Instanța de fond nu mi-a luat absolut nimic în considerare, nici obiecțiuni, ci a luat de bună tot ce a spus partea adversă. Am făcut recurs, însă s-a respins. La sfârșitul recursului deja se adunaseră aproximativ 12.000 euro. Reclamanta a invocat lipsa de folosință din cauză că nu poate transporta mobilă cu această mașină fără ușă. Am fost condamnată să plătesc 1.500 lei pe lună până la data plății. De la pro-nunțare până la data comunicării au trecut șase luni, după care am intro-dus recurs, care a fost, de asemenea, respins. Am făcut contestație la executare, cerere de revizuire, cereri de suspendare provizorie, toate rămâ-nând fără succes în instanțele din Constanța. Între timp au avut loc cinci termene de executare silită, iar la termenul din 7 aprilie 2014 s-a adjudecat. Imobilul a fost scos la vânzare cu valoare de pornire de 134.042 lei. În procesul verbal de licitație imobiliară se afirmă că valoarea imobilului este de 100.531 lei, reprezentând un preț redus cu 25%", spune Consuela Iliescu. 


A angajat până și un detectiv particular 
Disperată pentru că va fi executată silit, femeia a angajat până și un detectiv particular, cu ajutorul căruia a strâns dovezi. Astfel, a depus la dosar poze și declarații ale martorilor, potrivit cărora duba plină cu mobilă încă se plimbă prin Constanța și nu că se înregistrează pierderi. 


"Deși am prezentat dovezi că mașina în cauză a fost folosită în tot acest timp - a avut roviniete, asigurări și inspecții periodice în toată perioada de la data de 23.11.2010 a acci-dentului. Mai mult, așa cum se poate vedea în fotografiile făcute de un detectiv particular angajat de mine, nici nu au schimbat ușa mașinii, doar au îndreptat-o, fără să o vopsească. În aceste fotografii duba este sur-prinsă transportând mobilă în diferite locații din comuna Lumina. În acest moment, cum am spus, sunt pe punctul de a fi dată afară din casă și asta doar pentru o ușă de mașină și neglijența și/sau reaua-credință a instituțiilor legale din Constanța", conchide femeia. 


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
afag
14 mai 2014
Justitie

Asta este justitia din Romania - o tara in care toti cacatii ajung in functii de conducere si decizie, iar legile sunt facute in interesul oamenilor abjecti.

SictirEscu
14 mai 2014
cugetul nesimtit

intrebare pt hahalerelede jurnalisti: a ramas fara casa sau risca sa ramana fara casa?! sunteti la fel ca cei cu duba!

cititor
14 mai 2014
bunul simt al romanului

Daca ai fi citit cu atentie articolul si nu numai titlul ai fi vazut ca ..urmeaza sa ramana..lucru probabil mai mult ca sigur.. fara casa..dar la noi la romani bunul simt probabil nu l-a pierdut nimic ca sa-l gasesti tu Iti recomand sa te faci si tu o hahalera ca acesti jurnalisti care pur si simplu isi fac datoria, mai mult sau mai putin bine si care ca orice alt om are pur si simplu o meserie In rest.......numai bine si sper ca nu te cheama Popescu :)))

Răspuns la: cugetul nesimtit
Adăugat de : SictirEscu, 14 mai 2014
intrebare pt hahalerelede jurnalisti: a ramas fara casa sau risca sa ramana fara casa?! sunteti la fel ca cei cu duba!
cici
14 mai 2014
anaconda

Deci sa o luam logic: tanti a lovit o duba NEAVIND ASIGURARE . Adica nu a avut bani de asigurare sau nu a vrut sa plateasca asigurarea sau pur si simplu uitase ca i-a expirat??? Neclar. INSA : dupa ce ca stii ca esti cu musca pe caciula, nu numai ca nu ii repari aluia usa atunci la inceput , dar te doar undeva. Eu sunt convins ca daca ii repara usa nu mai aveau aia pentru ce sa o dea in judecata..... Insa pe ea o doare in fund iar aia apeleaza la justitie.... o dau in judecata si cer despagubiri. Tanti nu repara usa,nu isi plateste asigurarea insa are bani de detectivi..... Personal gasesc 2 idioti aici: o tanti care a vrut sa ne pacaleasca pe toti neplatindu-si asigurarea, o tanti care a vrut sa-l pacaleasca pe ala cu duba neplatindu-i daunele la inceput cind erau mici si ala cu duba care apeleaza la justitie (as fi facut la fel daca nu imi repara usa) insa cere totusi niste daune ilegale intrucit el s-a folosit de masina in toata aceasta perioada.... Practic ala cu duba foloseste justitia in interesul meschin propriu in timp ce tanti a vrut sa pacaleasca pe toata lumea, si pe noi cei din trafic cu asigurarea si pe ala cu duba neachitindu-i la inceput daunele.... Eu zic ca merita ceea ce i s-a dat.... De asta e tara asta asa...

Mihai
14 mai 2014
Decizie corecta

Recapitulam Nu are RCA obligatorie de altfel si totusi circula cu masina Loveste un alt autoturism in trafic si se constata ca este vinovata dar nu plateste Este potenta financiar sa plateasca avocat ( asta dac nu este chiar ea)si detectivi particulari , dar nu plateste reparatia initiala Mie unul mi se pare o decizie cat se poate de corecta.Dupa 2 ani de zile de tergiversari

Răspuns la: Justitie
Adăugat de : afag, 14 mai 2014
Asta este justitia din Romania - o tara in care toti cacatii ajung in functii de conducere si decizie, iar legile sunt facute in interesul oamenilor...
Sima
14 mai 2014
Retardati sadici care comenteaza

Femeia are dreptate din toate punctele de vedere. Dubita era parcate si neregulamentar si cu usa deschisa. Pt. un judecator drept, atit era suficient casa-l trimita la plimbare pe excrocul cu dubita. Faptul ca femeia are dovezi ca excrocul cu dubita a continuat sa circule arata ca cel cu dubita a mintit justitia ( !!!) afirmind ca nu a putut circula, situatie pentru care un judecator adevarat ar fi trebuit sa-l pedepseasca. Probabil acel hirb de dubita a fost adusa pe nimic din Germania ; ca sa-i impui unei femei sa plateasca 12000 euro pt. ca a fost indoita usa acelui hirb, se numeste actiune abjecta dusa la extremis din partea acelui pretext de judecator, si asta cu atit mai mult cu cit hirbul a fost parcat neregulamentar. In final doresc judecatorului CORUPT , proprietarului dubitei si tuturor idioootilor care iau apararea unei justitii demonice sa le fie luata casa si sa ajunga in strada, doar in felul asta vor intelege ce inseamna sa ramii fara casa datorita antijustitiei.

SictirEscu
14 mai 2014
Cititorul Probabil Mai Mult Ca Sigur

Bai franzela, da, tocmai ca am citit "cu atentie"...Daca pt tine este acelasi lucru, meriti tot bunul simt al romanului. Iar, acest pseudojurnalisti care nu stiu cum sa mai dramtatizeze subiectele, pacalind lumea sa de a mai repede click, isi permit sa faca asta...pt ca sunt cititi de franzele ca tine! altfel nu ar exista subiecte bomba...soc..senzational....Daca nu ai sesizat importanta acestor aspecte si consideri ca ei "isi fac datoria"....nu pot spone decat ca esti: ori autorul...orivreunul din redactie...ori o franzela..cu bun simt :)))))

Răspuns la: bunul simt al romanului
Adăugat de : cititor, 14 mai 2014
Daca ai fi citit cu atentie articolul si nu numai titlul ai fi vazut ca ..urmeaza sa ramana..lucru probabil mai mult ca sigur.. fara casa..dar la noi...
RCA
14 mai 2014
RCA

aloo deci nu avea RCA. Adica o durea in banana de aialalti si s-a pisat pe noi toti prostii care platim cate 1000 de roni pe RCA. Foarte bine ii face imi pare rau ca nu exista si puscarie pentru nenorocii care circula fara acte!

Gigi Duru
14 mai 2014
ziarista

Inca nu a ramasa fara casa, dar ziarista nu face deosebire intre a ramas si va ramine.........In plus, nu portiera costa$12.000 de euro, ci faptul ca nu a platit avaria. D-na ziarista ar face bine sa mai studieze putin limba romana.......

o tanti
14 mai 2014
comentariu

Aveti dreptate sa-i injurati pe cei care circula fara RCA, dar in articol e vorba de o situatie de care cineva a stiut sa profite si de o hotarare judecatoreasca abuziva. I se poate intampla oricui!

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Mai 2014
Stire din Eveniment : Accident rutier GRAV la Tariverde
Pagina a fost generata in 1.0732 secunde