Sentință definitivă

Cât valorează viața a doi muncitori ce au murit la "Lafarge" Medgidia?

439
1
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dat, vineri, sentința definitivă în dosarul accidentului de muncă de la "Lafarge" Medgidia, care a avut loc la data de 30 iulie 2008.
Judecătorii au menținut pedepsele aplicate inculpaților și au "umblat" doar la daunele morale acordate familiilor acestora, micșorându-le de la 200.000 de lei la câte 50.000 de lei pentru fiecare.
Treubie menționat că electricianul Silviu Hampu, ce fusese achitat de instanța de fond, a fost condamnat de Tribunal la pe-deapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, pe când în ceea ce îl privește pe maistrul Ștefan Baboș, sentința a fost mărită de la un an cu suspendare condiționată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Preparatorul mecanic în secția mentenanță a Lafarge, Mihai Davidescu, este cel care a rămas cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare condiționată. Toate aceste pedepse au rămas, așadar, definitive, prin sentința emisă, vineri, de Curtea de Apel Constanța.
La data de 30 iulie 2008, cu puțin înainte de ora 8, a avut loc o defecțiune electrică la motorul inelar ce acționa moara de ciment numărul patru al uzinei "Lafarge". Din cauza nerespectării procedurilor corecte în astfel de situații, doi muncitori au murit în chinuri groaznice.

Comentează știrea

iuliana
25 martie 2017
accident lafarge 2008

nu stiu de unde stirea asta dar noi nu am primit acesti bani 50000 de care vorbiti au fost 20000 daca s-ar fi adus niste defăimare unei persoane importante sigur ar fi costat mai mult decat decesul unor persoane nesemnificative pt ei

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Mai 2012
Stire din Eveniment : Tragedie la Murfatlar
Pagina a fost generata in 0.5829 secunde