Cât de sigure sunt hotelurile și restaurantele de pe litoral? Pompierii s-au îngrozit: au dat sute de amenzi

232
1
Cât de sigure sunt hotelurile și restaurantele de pe litoral? Pompierii s-au îngrozit: au dat sute de amenzi - pompierii-1467127765.jpg
Anual, atât în perioada premer-gătoare, cât și pe durata sezonului estival, reprezentanții Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța efectuează activități specifice în vederea verificării obiectivelor de cazare, agrement și alimentație publică. În perioada 13-24 iunie, în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 176 obiective de turism, alimentație publică și agrement, după cum urmează: 34 hoteluri, patru hosteluri, 60 vile, 42 restaurante, 7 pensiuni, 2 case de vacanță, 7 tabere școlare, 3 scene amenajate temporar, 5 cluburi, 2 parcuri de distracții, 2 campinguri, 1 han turistic, 1 centru SPA, 5 construcții cu camere de închiriat și 1 disco-bar.

În aceste locații, pentru asigu-rarea normelor de apărare împo-triva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 755 deficiențe, 99 fiind remediate pe timpul controalelor. De asemenea, au fost aplicate 706 sancțiuni, respectiv 567 avertis-mente și 139 amenzi contravenționale în valoare totală de 220.000 lei. Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost desfășurate 102 acțiuni de informare preventivă.

Pentru prevenirea situațiilor de urgență și consolidarea climatului de siguranță a celor care au ales ca destinație litoralul românesc, inspectoratul general a dispus suplimentarea specialiștilor constănțeni cu inspectori de prevenire din mai multe județe ale țării, care să participe la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum și la cele de îndrumare, instruire și control pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor.

Comentează știrea

m
29 iunie 2016
m

A inceput sezonul de colectare a spagii.Nu am auzit de vreun hotel inchis.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5679 secunde