Cât așteaptă constănțenii pentru a da examen pentru permisul auto

3978
Cât așteaptă constănțenii pentru a da examen pentru permisul auto - fondcatasteapta1-1498228748.jpg
Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Constanța trece printr-o perioadă de foc. Candidații care vor să obțină permisul de conducere și s-au programat pentru proba practică au de așteptat aproximativ două luni pentru a susține examenul. Deși poate părea ciudat, timpul de așteptare este unul bun, în condițiile în care, în alte județe, se așteaptă chiar și șase luni. Am stat de vorbă cu șeful acestui serviciu, pentru a afla ce a generat această situație și ce pot face candidații cărora le expiră dosarele în curând. 




În acest an, doar până în acest moment, față de anii 2015 și 2016, SPCRPCIV Constanța a examinat cu peste 30% mai mulți candidați. Cei care s-au programat acum pentru a susține proba practică vor susține examenul abia în luna august, iar județul Constanța este un caz fericit, prin prisma eforturilor care s-au făcut în condițiile problemelor de personal. Cum s-a ajuns în această situație? 


Pe lângă problemele cu personalul, amintite mai sus, Ordinul 97/2015 al ministrului Afacerilor Interne, care nu mai prevede obligativitatea susținerii probei teoretice pentru cei care sunt declarați respinși la proba practică, a generat programarea la un interval mai mare de timp. 


"Față de media națională, ne clasăm printre județele cu cel mai scurt timp de așteptare. Sunt județe unde se așteaptă chiar și cinci sau șase luni, din păcate. Această situație a fost în mod obiectiv generată de adoptarea Ordinului 97/2015. Din acest motiv, solicitările pentru examinarea la proba practică au crescut exponențial, situație care a generat această programare la un interval foarte mare de timp. 


Efortul nostru a fost acela de a face față acestei provocări, însă, din păcate, nu reușim așa cum ne-am propus", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Marian Tudose, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Constanța. 


În aceste condiții, pe timpul valabilității unui dosar de examen, un candidat nu poate susține mai mult de patru, cinci sau șase examene la proba practică. SPCRPCIV Constanța a încercat să vină în sprijinul cetățenilor și a mărit numărul de audiențe, de la o zi, la două zile pe săptămână, tocmai pentru a soluționa cazurile speciale. 


"Am găsit o soluție pentru cazurile excepționale. Candidații cărora le expiră dosarele de examen să poată veni și susține încă o dată această probă practică. Estimăm că spre sfârșitul anului vom reuși să reducem acest interval de programare la proba practică, și prin suplimentarea numărului de lucrători în schema noastră de personal. Facem eforturi deosebite pentru a răspunde solicitărilor tuturor cetățenilor. Poate că nu reușim întotdeauna, dar ceea ce vreau să transmit tuturor constănțenilor este că ne străduim și dorim să îmbunătățim serviciile față de ei, de la o zi la alta", a mai precizat comisarul șef Marian Tudose. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5712 secunde