Casiera unei case de amanet a înlocuit bijuteriile cu tinichele

960
Casiera unei case de amanet a înlocuit bijuteriile cu tinichele - 3d08cf28390d5a33944faa283911a623.jpg
Casiera unei case de amanet situată în cartierul Poarta 6 a intrat în atenția polițiștilor după ce s-a descoperit că falsificase mai multe contracte.
Potrivit anchetatorilor, Nau-sica Elena Omer a găsit o metodă de a băga bani, care nu-i aparțin, în buzunar, însă în cele din urmă șefii acesteia și-au dat seama că femeia îi trăgea pe sfoară fără pic de jenă.
Femeia lucra pe post de casieră și zi de zi se confrunta cu persoane care veneau cu bijuterii pe care le amanetau în schimbul unor sume de bani.
După câteva luni de când fusese angajată, ea a observat că nimeni nu verifica dacă bijuteriile aduse și rămase în custodia casei de amanet erau veritabile.
Pe cale de consecință, ea s-a gândit că nu ar fi rău dacă s-ar îmbogăți și a pus la cale un plan contra crizei financiare prin care trecea.
Astfel, femeia a întocmit în fals 27 de contracte de amanet pe numele unor persoane fictive cum că acestea au adus bijuterii la casa de amanet. Pentru toate contractele ea a emis dispoziții de încasare din gestiune, iar sumele rezultate le-a băgat în propriul buzunar.
Și cum bijuteriile trebuiau să existe ca depuneri, casiera le-a înlocuit cu diferite obiecte de tip gablonzuri.
"Afacerea" s-a derulat în pe-rioada ianuarie - mai 2009 și probabil ar mai fi continuat dacă șefii acesteia nu observau că în locul bijuteriilor erau niște tinichele.
Potrivit polițiștilor de la Secția 5, care s-au ocupat de acest caz, valoarea prejudiciul creat so-cietății a fost stabilit la suma de 21.516 lei și a fost recuperat în proporție de 30%.
Cu toate acestea, Nausica Elena Omer s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub sem-nătură privată și delapidare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8056 secunde