Căscați bine ochii! Un constănțean a rămas fără 10.000 de lei, picând în plasa escrocilor

1238
1
Căscați bine ochii! Un constănțean a rămas fără 10.000 de lei, picând în plasa escrocilor - areinceput1-1492794100.jpg
După mai multe tentative de înșelăciune prin metoda "Accidentul", escrocii au reușit să pună mâna pe suma  de 10.000 lei, obținută de la  un bărbat de 67 de ani. În ciuda faptului că, la sfârșitul anului trecut, acest fenomen a fost aproape eradicat pe raza județului Constanța, fiind arestate mai multe grupuri de persoane care se ocupau cu așa ceva, iată că "sezonul" înșelătoriilor a reînceput. 


Un bărbat din Constanța a picat în plasa infractorilor, după ce a fost sunat, în data de 19 aprilie, de către un alt bărbat, care a pretins că este fiul său și a provocat un accident, lovind o femeie pe trecerea de pietoni. Lui Valeriu Ș. i s-au cerut 10.000 de lei pentru a scăpa din încurcătură, anunțându-l că va veni o rudă a victimei pentru a ridica banii. După câteva zeci de minute, bărbatul a realizat că a fost înșelat și a sunat la Poliție. Polițiștii Secției 2 continuă cercetările pentru identificarea și depistarea autorilor. 


"Deși sunt cercetate în stare de arest preventiv mai multe persoane bănuite de comiterea acestor fapte de înșelăciune, la nivelul județului Constanța încă ne întâlnim cu sesizări privind tentative de înșelăciune prin această metodă. Colegii mei de la nivelul serviciilor operative desfășoară activități specifice, pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a autorilor. Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității derulează zilnic activități preventiv-informative pe acest segment", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul Carmen Șerbănescu, șeful Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța. 


În urmă cu două zile, o femeie și un bărbat, din Constanța, au fost apelați, în miez de noapte, de către persoane care s-au recomandat drept fiii lor, anunțându-i că au nevoie de 2.000 și respectiv 30.000 euro, în urma provocării unor accidente. Din fericire, ambele persoane nu au picat în plasa escrocilor și au alertat autoritățile pentru prinderea indivizilor. 


Polițiștii constănțeni vă recomandă să nu oferiți sub nicio formă sume de bani în cazul unor accidente cu victime. 


"Se recomandă ca, în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru «rezolvarea» unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală", mai precizează comisarul Carmen Șerbănescu. 


Comentează știrea

constanta
22 aprilie 2017
crudul adevar

Din pacat acesti batrani sunt propriile victime ale proastelor obiceiuri : nu se informeaza despre lucrurile care ii inconjoara ,care sunt de importanta majora , prefera sa stea cu ochii agatati la tv gen Antena 3 unde ii tampeste toata ziua !! Pacat de varsta dansilor si ca patesc lucruri dureroase !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1611 secunde