Cartierul din Constanța unde hoții își fac de cap

2025
6

Articole de la același autor

Este trecut de miezul nopții, dar în cartierul constănțean Viile Noi este gălăgie: hoții au ieșit la "vânătoare", în căutare de mărunțișuri pe care pot să le fure ușor și să le vândă repede. Deși spun că se tem, oamenii nu au reclamat nimic la Poliție. 


Situată la marginea municipiului Constanța, zona Viile Noi este una dintre zonele unde, frecvent, în timpul nopții, borfașii își fac de cap. Este și lesne de înțeles de ce - după cum admit atât locuitorii, cât și polițiștii: este un cartier de case, unde locuiesc în special persoane vârstnice, iar hoților nu le este greu să sară gardul dintr-o curte în alta, în căutare de obiecte pe care să le fure ușor. 


Ultima "vizită" a hoților - sau cel puțin ultima pe care au auzit-o localnicii de pe strada Calafatului - a fost în noaptea de vineri spre sâmbătă, 17 spre 18 ianuarie. Vreo cinci inși, după cum ne mărtu-risește o constănțeancă, au sărit de pe o magazie pe alta, au luat gardurile la rând, "mai mult ca sigur căutau să fure, dar i-au auzit oa-menii și au fugit". O altă vecină ne și arată care a fost traseul hoților: "Vineri seară au fost, s-a simțit. Și la mine (n.r. în curte) au sărit, căci am găsit urme. Au sărit poar-ta, au trecut prin grădină, după care au sărit gardul la vecinul. Gardul vecinului, fiind din plastic, a plesnit și s-a auzit. De acolo au sărit pe magazie, în altă curte și s-au făcut nevăzuți. De la mine nu au furat nimic, dar cred că au furat dincolo, dinspre strada Democrației și erau fugăriți".


Un alt localnic de pe strada respectivă ne spune, resemnat, că nu este prima dată când este călcat de hoți. Mai demult, acum vreo doi ani, i-au dispărut găinile; a mers și a depus plângere la Poliție. Apoi, în urmă cu câteva luni, a găsit urme prin curte, semn că iar au intrat hoții. Nici atunci și nici acum nu a mai chemat Poliția. "Dacă nu ne-a mai furat nimic! Doar au încercat. Am venit de la muncă, fac de pază undeva, via era încă înverzită și am văzut struguri pe jos, frunze, era umblat. Am mai pus niște sârme, să nu poată să sară. Dar mai vin, noap-tea, între 2 și 4, când știu că omul doarme…", spu-ne constănțea-nul. 


Nimeni nu a sunat la Poliție 


Incidentul, deși cunoscut de locatarii din zonă, și de natură să crească senti-mentul de nesiguranță - mai ales că, printre informațiile care au fost furnizate echipei "Cuget Liber" care a ajuns în zonă se vehicula inclusiv porecla unuia pe care oamenii îl suspectau și anume "Săgeată" - nu a fost adus și la cunoștința polițiștilor de la Secția 5 Poliție, cei care au zona respectivă în supraveghere. Astfel, polițiștilor nu le-a fost sesizat nici vreun furt și nici faptul că în miez de noapte niște indivizi dubioși au luat-o la picior prin gospodăriile oamenilor. 


"Zona respectivă o avem în vedere, mai ales că sunt persoane în vârstă. Polițistul de proximitate merge în zonă, cât de des se poate, pentru a vorbi cu oameni, pentru a știi aceștia că pot să apeleze la noi de fiecare dată când au nevoie. Și, profit de ocazie pentru a le spune din nou: chiar și în astfel de situații, când au auzit zgomote, când au văzut indivizi suspecți care au sărit dintr-o curte din alta, să sune la secție și să ne anunțe. Orice informație este utilă iar noi avem deschidere totală pentru a venii în sprijinul oame-nilor", a declarat pentru "Cuget Liber" comisarul șef Emanuel Lalu, adjunctul Secției 5 Poliție. 


Hoții vin din Cumpăna 


Sticle cu ulei, borcane cu murături, chiuvete, butoaie, găleți, araci din grădină sau unelte de agricultură - acestea sunt câteva dintre bunurile la care au atentat, de-a lungul timpului, hoții care au călcat prin gospodăriile din acest cartier. Unii sunt de prin Constanța, dar există indicii că o bună parte sunt veniți de prin Cumpăna, fură și pleacă înapoi. Bunurile sunt destinate fie consumului propriu, fie valorificării la centrele de fier vechi. 


Polițiștii îi sfătuiesc pe constănțeni să apeleze, atunci când observă ceva suspect, indiferent de ora din zi sau din noapte, la Secția 5 Poliție, telefon 0241.587.738. 


Comentează știrea

aron
23 ianuarie 2014
mihalache

sa le dea dumnezeu sanatate la domnii politai ca de nu mai prindea din ei era rau tare. e bine cai vedem prin cartier mai mereu da si hoti sunt multi. sa le dea ani de puscarie mai multi la toti hotii sa nu mai iasa pe strada.

Doru
23 ianuarie 2014
Hotii

Hotii sunt si din cartierul Medeea. Sunt tzigani. Umbla la furat intre orele 02.00 si 04.00. Au varste cuprinse intre 25 si 40 de ani. Doi sunt au in jur de 1.75m iar alti doi ( cei in varsta) au in jur de 1.60-1.65m. Politia a fost anuntata de cateva ori. Cei de la sectia 5 stiu, sa nu se kce pe ei ca de obicei. au fost anuntati dar nu fac nimic.

MOROMETE
23 ianuarie 2014
DESPRE DESCRIERE

FOARTE CLARA DESCRIEREA LUI DORU...SPER SA FIE DE FOLOS POLITIEI...

MOROMETE
23 ianuarie 2014
CINE SA PRINDA HOTII ??

VOI CREDETI CA HOTII SE PRIND ASA,DE LA BIROU ??? DAR BRAVII NOSTRI POLITISTI AU PREGATIREA NECESARA SA ALERGE UN HOT ??? IN POLITIE TREBUIE SA AVEM SI O UNITATE DE "HAITASI",CARE SA AIBA O BUNA PREGATIRE FIZICA SI SA FIE APTI DE A LUCRA NOAPTEA {nu ca patrulele care se infunda in carciuma)...BINE INTELES CA MAI TREBUIE LUCRAT SI LA LEGISLATIE PT A PERMITE OAMENILOR LEGII SA LOVEASCA UN INFRACTOR, FARA CA ACESTA SA POATA DEPUNE PLANGERE CA A FOST BRUSCAT....DAR AICI VORBIM DE ALTA PROBLEMA SI ACEST LUCRU AR TREBUI SOLICITAT CHIAR DE CATRE POLITISTI (daca nu-si arunca caschetele in curtea palatului Victoria,aducand astfel o grava ofensa uniformei,institutiei ,statului si cetatenilor care ii platesc ).....IN REST NUMAI DE BINE,SA SPERAM CA NU VOR FI CONDAMNATI CETATENII CARE ISI VOR FACE SINGURI DREPTATE LA UN MOMENT DAT .....

sf. dracu
23 ianuarie 2014
politia=0

se fura in fata la tomis mall ziua 'n amiaza mare, d-apai la 2 noaptea... pa gabori ii doaren cur, ca-si iau partea de la ciordaci.

christian louboutin keychain
28 februarie 2014
christian louboutin keychain

christian louboutin replica made in italy Stiri Eveniment : Cartierul din Constanța unde hoții își fac de cap | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin keychain http://teststudents.platinumacademy.com/images/christian-louboutin-daffodile.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Anchetat pentru furt, la 80 de ani
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Prinși la furat de lemne
Pagina a fost generata in 2.0517 secunde