Cartea de Salvare la Bord - pompierii constănțeni oferă lămuriri

339
Cartea de Salvare la Bord - pompierii constănțeni  oferă lămuriri - cartea-1479918501.jpg
Cartea de Salvare la Bord este o inițiativă lansată în anul 2015 de Automobil Clubul Român (ACR), împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și promovată în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și OMV Petrom. Acest concept a fost implementat în România după modelul altor cluburi din Europa, membre ale Federației Internaționale a Automobilului (FIA), susține ISU "Dobrogea", în cadrul unui comunicat de presă.

Pompierii constănțeni mai spun că această Carte de Salvare la Bord este un document standardizat în format A4, care prezintă specificațiile tehnice ale mașinilor. Aceasta cuprinde informații importante pentru salvatori, cum ar fi: poziționarea armăturilor cabinei, a rezervorului de combustibil, a bateriei, airbag-urilor, generatoarelor de gaz, unităților de control ș.a., precum și punctele adecvate de tăiere, astfel încât, în cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare să intervină cu promptitudine pentru salvarea victimelor.

"Este o necesitate, dar nu o obligativitate ca fiecare proprietar de autovehicul să dețină o carte de salvare, care poate fi descărcată de pe website-ul ACR - www.csb.acr.ro, în funcție de marca și modelul autovehiculului. Pentru a fi ușor de identificat diversele componente, Cartea de Salvare la Bord trebuie printată color și așezată la parasolarul din dreptul șoferului, așa cum prevăd procedurile de salvare", se arată în comunicatul emis de ISU "Dobrogea". După tipărirea documentului, proprietarii de automobile îl pot prezenta la casele de marcat din orice stație Petrom sau la sediile ACR, pentru a primi un autocolant de semnalizare. Acesta se va lipi pe interiorul parbrizului, în partea stângă sus sau stângă jos, pentru a "semnaliza" echipajelor de descarcerare prezența Cărții de Salvare la Bord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4426 secunde