Care sunt cele mai periculoase intersecții din Constanța

1449
1
Care sunt cele mai periculoase intersecții din Constanța - fondintersectiipericuloase1-1436292515.jpg

Articole de la același autor

În municipiul Constanța, zilnic, se produc tot mai multe accidente rutiere pe arterele principale și secundare. Potrivit polițiștilor de la Rutieră, majoritatea accidentelor și tamponărilor sunt din cauza faptului că șoferii nu sunt atenți și nu respectă regulile de circulație.

Sunt mai multe intersecții în municipiul Constanța care le dau mari bătăi de cap șoferilor, printre care se numără și cea a străzii Caraiman cu Șoseaua Mangaliei. Însă, cele mai periculoase intersecții sunt cele de pe străduțe.

"Intersecțiile din cartiere sunt mai periculoase decât intersecțiile marilor bulevarde. Acest lucru este posibil deoarece șoferii nu sunt atenți la indicatoarele rutiere. Ei nu respectă semnul Stop și astfel se produc coliziunile. Dacă pe strada Frunzelor șoferii au prioritate, în momentul în care se ajunge la intersecția cu strada Baba Novac, își pierd prioritatea. După mai multe străzi în care au prioritate, șoferii nu mai sunt atenți la semnele de circulație. Același lucru se întâmplă și la intersecția străzii Ion Lahovari cu strada Nicolae Iorga, unde se pierde prioritatea", a declarat cms. Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța. 

Limitatoare de viteză

Care sunt soluțiile în acest caz? Polițiștii de la Rutieră le-au propus reprezentanților primăriei să fie amplasate limitatoare de viteză în mai multe intersecții din Constanța, pentru a diminua numărul accidentelor rutiere. Limitatoare ar trebui amplasate la intersecțiile: strada Mihăileanu cu strada Călugăreni, Mihai Viteazul cu Nicolae Iorga, Frunzelor cu Portiței, Frunzelor cu Baba Novac, Unirii cu Zorelelor etc.

Case și centrale de gaze distruse

De cele mai multe ori, accidentele petrecute pe străzile de cartier nu sunt grave, însă, pe lângă faptul că mașinile sunt avariate, de multe ori și cei care locuiesc în zonă au de suferit, deoarece mașinile ricoșează în gardul casei sau în centrala de gaz montată la poartă. Unul dintre accidente care a fost la una dintre intersecțiile problemă s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an. Peste 20 de persoane au ajuns la spital, după ce un șofer nu a acordat prioritate, accidentul survenind la intersecția străzilor Mihai Viteazu și Nicolae Iorga. 

Comentează știrea

ci
8 iulie 2015
Cora

Cea maipericuloasa intersectie e cea de la Cora. Reintroduceți semafoarele si traficul se va fluidiza! Chiar trebuie să moară cineva acolo, pentru a se trage un semnal de alarmă în acest sens?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6466 secunde