Capcană pentru polițiști. Fac Academia dar nu îi angajează nimeni

16313
4
Capcană pentru polițiști. Fac Academia dar nu îi angajează nimeni - fondcapcanapentru-1416590268.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulți tineri, dornici de a urma o carieră polițienească, se întreabă dacă au voie să poarte uniforma albastră deși au tatuaje. La această dilemă a răspuns, pentru "Cuget Liber", un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne.

Valurile tinereții lasă urme colorate pe piele. Deși, pe vremuri, tatuajele erau semne ale identificării mai ușoare a infractorilor, acum, nimic nu este mai "la modă" ca un tatuaj la vedere.

Deși la început nu realizează, tot mai multe persoane se tatuează încă din adolescență, fără a ține cont de consecințele pe care acestea le pot avea asupra viitoarei cariere. Apoi se gândesc că ar vrea să intre în Poliție și încep să pună tot felul de între-

bări de genul: "Am un tatuaj pe picior, într-o zonă vizibilă doar în fustă sau pantaloni scurți. Sunt acceptate persoanele cu tatuaje în poliție? Pot intra la examenul de admitere dacă am tatuaje?" sau "Am un tatuaj pe pectoral. Este vreo problemă pentru Poliție?".

Te caută de tatuaje!

Totul începe de la admiterea la Academia de Poliție. Personalul calificat îl examinează pe candidat atât din punct de vedere medical, cât și al eventualelor tatuaje neacoperite de vestimentație.

"Contravizita medicală a candidaților la instituțiile de învățământ ale MAI se realizează la sediul unității de învățământ de către subcomisia medicală și constă în evaluarea sumară a candidaților, pe baza fișei medicale tip MAI, și se finalizează prin emiterea unui aviz medical de tipul apt/inapt, precum și în verificarea îndeplinirii criteriului privind înălțimea minimă și în observarea directă a existenței la candidați a diverselor semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, în urma cărora candidații vor fi declarați promovat sau, după caz, nepromovat", precizează comisarul șef Gabriel Mitroiu din cadrul MAI.

MRU decide

Pentru că tatuajele nu pot fi considerate afecțiuni medicale, poți intra fără probleme în Poliție, însă totul depinde de regulamentul de ordine interioară al fiecărei instituții. Cu alte cuvinte, este posibil să ieși de pe băncile Academiei, dar să nu găsești o instituție care să fie de acord cu tatuajele pe care le ai.

"Tatuajele nefiind afecțiuni medicale nu pot determina în mod direct aptitudinea/inaptitudinea medicală față de îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale polițistului, rămânând la latitudinea componentei de management resurse umane, în funcție de modul de organizare a fiecărei structuri (regulament de ordine interioară) de a asimila și a stabili regimul de semn particular pentru tatuaj și în consecință incompatibilitatea din acest motiv a exercitării funcției pentru un anumit sector de activitate", conchide comisarul șef.

Și polițiștii din Constanța confirmă faptul că tatuajele pot incomoda, dacă sunt vizibile fără uniformă, astfel că un polițist se poate trezi că nu are un loc de muncă pentru că nu este acceptat. Oamenii legii spun că sunt acceptate persoanele care au tatuaje care pot fi ascunse de uniformă. 

Comentează știrea

dr akon
22 noiembrie 2014
copy paste

Nu am inteles nimic!Ești praf.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

marketglory
23 noiembrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. e-mail: [email protected] YM: stanciuadrian33

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Condamnat la cinci ani pentru viol!
Duminică, 16 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Dosar penal pentru deținere de etnobotanice
Pagina a fost generata in 0.3979 secunde