Capăt de drum pentru "rechinii" cu maxi-taxi? Primăria Constanța va trage microbuzele pe dreapta

26937
32
Săptămâna trecută, ziarul "Cuget Liber" vă aducea în prim-plan practica subînchirierii în transportul în comun din municipiul Constanța, "ascunsă" sub forma unor contracte de colaborare. 


Acum, vom prezenta mai multe firme care se ocupă cu transportul pasagerilor în orașul Constanța, și care au ca principal domeniu de activitate orice, dar mai puțin transportul de călători. Paradoxal, aceste firme pe care le vom prezenta au și un numitor comun. 


Termoglass Design și Elvmar Construct, la dispoziția călătorilor


La o primă vedere, SC Termoglass Design SRL și SC Elvmar Construct SRL nu ar părea două societăți care ar avea ca domeniu de activitate transportul urban de călători. Și totuși aceste firme transportă zilnic constănțeni în municipiu, întrucât au licență de transport prin care să-și desfășoare activitatea. 


SC Termoglass Design SRL, administrată de Amet Ghiulgian, a fost înființată în anul 2008 și are ca domeniu de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții. SC Elvmar Construct SRL, are ca tip de activitate principală transportul de mărfuri rutiere, însă potrivit administratorului Amet Selciuc, firma și-a schimbat domeniul de activitate în transportul de călători. 


O altă societate, SC Lucalcris SRL "impresionează" printr-un administrator în vârstă de doar 21 de ani, care conduce această firmă înregistrată în 2015, având ca domeniu principal de activitate transportul rutier de mărfuri. Aceste trei firme au contracte de colaborare cu SC Grup Media Sud Călători SA și transportă călătorii pe liniile 302 și 303. "Orice societate poate avea mai multe obiecte de activitate, de transport public de călători, de mărfuri sau construcții. Transportul public de călători este posibil să fie un obiect secundar de activitate. Atât timp cât o societate are licență de transport, automat are un cod CAEN care-i permite să-și desfășoare activitate" a precizat pentru "Cuget Liber", Mirela Mihalcea, director general al SC Grup Media Sud Călători SA.


"Este anormal"


Alături de aceste firme, mai asigură transportul pe liniile SC Grup Media Sud Călători SA și societăți comerciale precum SC Marinică Trans SRL, SC Utm Trans Service SRL, SC Agi Complet Srl sau SC Geanberk Trans SRL. Ce au în comun toate aceste societăți? Zero profit și pierderi de mii sau zeci de mii de lei. Cam așa stătea situația financiară a acestora, prezentată pe site-ul Minis-terului Finanțelor Publice, în anul 2014, nefiind actualizate situațiile financiare pentru anul 2015. 


"Sunt un susținător al transportului în comun, dar atât timp cât el se desfășoară în deplină legalitate și este orientat în interesul călătorului. După mai multe acțiuni, am constatat că cei care operează liniile de maxi-taxi nu respectă întocmai avizele eliberate de municipalitate. Pentru a remedia această situație, noul consiliu local va reglementa situația maxi-taxi. Personal, voi iniția un proiect de hotărâre, pentru că este anormal ca liniile de maxi taxi să se suprapună aproape în integralitate peste liniile RATC. Nu am nimic cu mediul concurențial, dar maxi-taxi ar trebui să asigure legătura între zonele inaccesibile pentru autobuzele RATC și punctele de colectare ale Regiei", a declarat, pentru "Cuget Liber", Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Constanța. 


Primăria Constanța a transmis o adresă către GMS Călători SA prin care se cer lămuriri în legătură cu subînchirierile dreptului de transport. Reprezentanții SC Grup Media Sud Călători SA au precizat că Primăria Constanța va primi un răspuns la solicitare până cel târziu săptămâna viitoare. 


Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Palaz
5 mai 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

Afară cu maxi-taxi din oraș , așa o să își revină și RATC- ul și o să iasă din faliment , vrem un transport civilizat , iar lucrul acesta poate Făgădău să îl facă și acum înainte de alegeri ca să demonstreze că îi pasă , nu după alegeri !

autobuzul furios
5 mai 2016
maxi...

dar ce vedem noi in poza...bilete pt maxi-taxi, adica o raritate!

gica
5 mai 2016
rechini

Se schimba rechinii lor cu ai noștri. RATC o firma căpusată si in pragul falimentului încearcă sa supraviețuiască prin eliminarea maxi-taxi. Privatizarea transportul in comun, e soluția corecta.

Sindbad
5 mai 2016
Maxi-taxi vs RATC

Dati-le amenzi zilnic, pana se invata minte. Nu vor? Licenta suspendata! Doar sa se doreasca acest lucru. Dar, in bunul mers constantean, o mana spala pe alta, nu?RATC-ul se afla in pragul falimentului nu din cauza maxi-taxi. Prea multe gratuitati, mocangeli, discriminarea pe fata a romanilor in fata tiganetului de catre controlorii Clean Control, furtul motorinei. Ia sa elimine mocangeala, sa se urce prin fata, numai cu bilet/abonament platit, sa vedeti cum se redreseaza. Urcati-va in autobuz, sa observati ca la 100 calatori, abia 10 daca au bilet/abonament. In apropiere de Henri Coanda, Palas, etc, procentul scade sub 10%.Treaba e ca nu se vrea acest lucru. Se pierde votul prostimii si al tiganilor. Cum adica sa se privatizeze? Pai care e prost sa arunce banii pe geam?

grig
5 mai 2016
Si pe tine cind?

Astia care ii trimiti tu la puscarie sint de pe vremea cind erai tu prefect,machidonule. Dupa ce ai furat cit ai putut "afacerea terenurilor''in judet de te-au facut prefect acum mai ai tupeu sa fii ales primar.BIRRRR

Răspuns la: La pușcărie cu penalii ăștia !
Adăugat de : Palaz, 5 mai 2016
Afară cu maxi-taxi din oraș , așa o să își revină și RATC- ul și o să iasă din faliment , vrem un transport civilizat , iar lucrul acesta...
Gelu
5 mai 2016
hot?

Cine este acest Amet Selciuc ?

Calator
5 mai 2016
ziarele ar trebui sa informeze despre acesti patroni si firmele pe care le detin

Cititi declaratia de avere a consilierului de Mangalia Eugen Marian Guta. Este patronul lui Simpa Trans. O sa va stricati de ras. Nu stim de ce mai pierde timpul cu o firma asa de slaba, ca nu prea castiga de pe urma ei se pare. Anaf cand te duci si la astia grasi?

Vasile
5 mai 2016
Orasul dubelor !

Fagadau , daca dispar cotetele astea inainte de alegeri ai votul meu !

Mos Ion
5 mai 2016
Constanta , printre ulimele orase care fac transport de calatori cu dube !

Mai mare rasul , intr-o luna urmeaza sa apara turistii.....iar o sa-i transportam cu sicriele in st. Mamaia !

Andrei
5 mai 2016
Maxi Taxi

Ce dracu tot o trageti cu RATC-ul asta??In poarta 6 exista un singur loc de unde iti poti cumpara bilet.care este deschis de la 8 la 16 de luni pana vineri.Si in restul timpului??daca vreau sa calatoresc legal spre oras cum fac??Ia sa asigure RATC ul conditii normale de transport..si apoi lumea nu o sa se mai urce in cotetele alea.Calatorii trebuie sa ii faci sa calatoreasca de placere,nu din obligatie.Gata..scoatem maxi taxi..si prostul de rand .nu are de ales decat RATC.Nu de placere merge lumea cu maxi taxi...

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Pagina a fost generata in 0.3941 secunde