Când șeful de poliție se crede un mic faraon. Ce dispoziții "ilegale" dădea un subcomisar din Constanța

17809
17
Sindicatul Europol a cerut Inspectoratului General al Poliției Române să efectueze verificări la IPJ Constanța, subcomisarul George Caraivan fiind acuzat că ar fi emis mai multe dispoziții nelegale. 




Șeful Secției 9 Poliție Rurală Topraisar ar fi dispus controlul tuturor soluțiilor pe care polițiștii din subordine le propun în dosarele penale pe care le instrumentează. De asemenea, Caraivan mai este acuzat că a limitat accesul polițiștilor la Secția de Poliție Rurală. 


Potrivit articolului 8 din Legea 364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare, "organele ierarhic superioare ale polițiștilor care fac parte din poliția judiciară nu pot să dea îndrumări sau dispoziții privind cercetarea penală, procurorul fiind singurul competent în acest sens". Contrar acestei legi, Sindicatul Europol arată faptul că șeful Secției 9 Poliție Rurală Topraisar, George Caraivan, a dispus controlul tuturor soluțiilor pe care polițiștii, în calitate de organe ale poliției judiciare, le propun în dosarele penale pe care le instrumentează. 


"Există probleme de legalitate în privința dispozițiilor date, pentru că au fost trimise fără un temei legal. Nu este un act administrativ sau o dispoziție, ci efectiv un document făcut de el, fără vreun temei. Asta, ca să nu mai vorbim despre conținut. Nu are absolut niciun fel de noimă. Cred că a vrut să emită aceste dispoziții din confort, să-i sperie pe polițiști și să producă un control, dar care este contrar legii", a declarat pentru "Cuget Liber", Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. 


Contactat de membri ai Sindicatului Europol, George Caraivan ar fi declarat: "Eu sunt șef aici, eu fac ce cred că e bine!". Când a fost sunat de reporterul "Cuget Liber" pentru a răspunde acuzațiilor ce i se aduc, subcomisarul Caraivan a avut o altă abordare, negând că ar fi dat acele dispoziții: "Aceste lucruri nu sunt adevărate. Nu există așa ceva, eu nu am dat nicio dispoziție". 


IGPR a mai fost sesizat și în privința altei dispoziții, prin care accesul lucrătorilor de la posturile de poliție la Secția de Poliție Rurală este limitat. "Începând cu prezenta dispoziție toate posturile de poliție prin șeful de post sau înlocuitorul la comandă vor preda și ridica documente de la sediul secției în fiecare zi de vineri. Șefii de post pot prezenta documente și în alte zile ale săptămânii doar în cazuri deosebite", se arată într-o altă dispoziție dată de George Caraivan, potrivit Sindicatului Europol. 


Organizația sindicală a cerut intervenția urgentă a IGPR în cazul acestei imixtiuni în activitatea de cercetare penală a polițiștilor de la posturile de poliție și implicit cercetarea disciplinară a șefului Secției de Poliție Rurală Topraisar. De asemenea, reprezentanții sindicatului anunță că vor sesiza și Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța cu privire la ilegalitatea acestor dispoziții.


"Este o încălcare flagrantă în cercetarea penală. Imixtiunea pe care vrea să o facă, ca organele de poliție judiciară să fie supuse unui control al șefilor pe soluțiile pe care le dau în dosar. Cei de la IPJ Constanța nici măcar nu știau despre existența acestor dispoziții. În mod normal, șefii de secție nici măcar nu pot emite dispoziții. Rolul domnului Caraivan este de îndrumare și coordonare, nu de a da dispoziții", mai afirmă Cosmin Andreica. 


Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a precizat pentru "Cuget Liber" că în acest caz a fost deschisă o anchetă. 


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ion
25 februarie 2017
Legal

Bun polițist, dar un caracter de "doi lei".

chiru
25 februarie 2017
lautarul

Care esti mah acolo d zici ca i bun politist? A cerut plangere prealabila la talharie.....zau!

De la mine
25 februarie 2017
Plutonierul caraivan

Cine nu il cunoaste pe plutonierul caraivan care facea mangle cu rromii la sectia 4 si noroc cu rapotan ca l/a pus sef A furat banii de la sindicat si nu se sesizeaza nimeni Sa se verifice cum a facut vila la topraisar.

costica
25 februarie 2017
Cel mai important moment este acum!

Lucru acasa, nou in 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarucostica1963@gmail com

Jihu
25 februarie 2017
Bun politai

Doar cu cei care cotiz...

Dracu gol
25 februarie 2017
Cititi comentariile

https://www.facebook.com/groups/241272546016179/

Dracu gol
25 februarie 2017
Faraonu

Cititi comentariile si o sa intelegeti....http://sindicateuropol.ro/in-ipj-constanta-solutiile-din-dosare-verificate-de-sefi/#more-665

un rom
26 februarie 2017
cum?

Poate ne explica cum a ajuns acest domn din acordionist in Satul de vacanta ofiter iar tinerri cu facultati si masterate nu au loc

ttt
27 februarie 2017
frauda

Nu va mai luati de Caraivan ca doar e cetatean de onoare in Topraisar,in loc sa prindă interlopi,hotii,cei care vand droguri sunt PRIETENI buni la catarama,multe nereguli

Vasile
27 februarie 2017
Sa cante lautarii !! Sa auda in tot satul cum cade imparatul !!

Domnul caraivan aveti cam multe la dosar .. sut unul din copiii pe care i-ati injurat ; batut si pus la turnat temelia casei dvs sa imi stergeti un dosar care bine inteles e facut dupa pofta inimii dumneavoastra !! Ca doar sunteti seful ! Ce sa zic sa aveyi un sejur cat mai comod si placut acolo unde ati trimis cei mai multi infractori nevinovati !! Dar puteti sta linistit ca dvs sunteti obisnuit cu spaga .. si poate aveti noroc sa dati de un procuror fix la fel ca dvs de corupt !!

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3244 secunde