Cămătarii din Piața Chiliei au ajuns în beciul Poliției

2842
Magistrații de la Tribunalul Constanța au emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele a 18 persoane dintre care trei în lipsă.
Tair Samet, Tair Ali, Ion Lucian Dragomir, Nagie Dragomir, Ismail Amet, Ismai Arun, Iusein Geilan, Ibraim Iusein, Derviș Nedret, Ibraim Erdinci, Tair Benghiuzel, Iașar Demiș, Iusein NIat, Memet Asan, Bairam Memet, NIat Albai Memet, Iusein Erdinci și Iașar Ali sunt acuzați de șantaj. Dintre aceștia, 15 au ajuns deja în arestul Poliției. În schimb, Iașar Demiș, Derviș Nedret și Iusein Erdinci au dispărut de la locuințele lor și sunt căutați de oamenii legii.
În cursul zilei de vineri, polițiștii din Constanța însoțiți de mascații de la DIAS au luat cu asalt locuințele unor indivizi din Piața Chiliei acuzați de șantaj.
Acțiunea a pornit după ce fostul șef al Miliției Economice Constanța, Ion Șerban, a depus plângere împotriva cămătarilor din Piața Chiliei.
În anul 2006, el a beneficiat de ajutorul cămătarilor, de la care a împrumutat 800 de mii de euro cu o dobândă de 10-20% pe lună.
Sub diverse amenințări, fostul milițian a plătit două milioane de euro, însă la un moment dat nu a mai putut face față pretențiilor exagerate ale cămătarilor care îl amenințau cu moartea. Mai mult, anul trecut, "prietenii" din Piața Chiliei au intrat în sediul firmei pe care o are Ion Șerban și după ce l-au bătut bine au luat tot ce au găsit mai de valoare.
Speriat de amploarea situației în care a ajuns, Șerban a depus plângere la Poliție, iar oamenii legii au început ancheta.
La rândul lor, rudele celor 15 persoane reținute au altă variantă. Ei spun că Șerban îi induce în eroare pe polițiști, deoarece acesta a făcut împrumuturi la bănci, pe care le-a girat cu casele romilor, dar nu a mai putut restitui creditele. De curând, s-au trezit amenințați de reprezentanții băncilor cu pierderea locuințelor și au început să facă presiuni verbale asupra fostului milițian pentru a-și plăti ratele al bănci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3353 secunde