Călăuzele celor 69 de migranți prinși la Mangalia au fost arestate

279
1
Călăuzele celor 69 de migranți prinși  la Mangalia  au fost arestate - calauzele-1503070407.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au definitivat cercetările în cazul celor doi cetățeni, bulgar și cipriot, care transportau pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcațiuni, 69 cetățeni irakieni. Persoanele în cauză și materialul probator au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi traficanți.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul ambarcațiunii suspecte din Marea Neagră, interceptată duminica, 13 august. După declanșarea procedurilor specifice de escortare a ambarcațiunii la sediul Grupului de Nave Mangalia, unde au fost desfășurate activități de debarcare, triere și evaluare medicală, alături de reprezentanți ai ISU Dobrogea și IJJ Constanța, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă.

Astfel, a rezultat că ambarcațiunea "Emek 1" era condusă de cetățeanul cipriot Petros P., în vârstă de 41 ani, ajutat de cetățeanul bulgar Petar S., în vârstă de 48 de ani, cei doi plecând împreună cu grupul de migranți în data de 11 august, dintr-un port situat pe coastele Turciei.

În cadrul audierilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcațiunii se aflau 69 de cetateni irakieni, adulți și copii, care intenționau să ajungă în mod ilegal în România, pentru ca apoi să-și continue călătoria spre Italia.

Cele două călăuze sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasa a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță.

Comentează știrea

costica
31 august 2017
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

Bani repede, usor si comod. Obtii usor rezultate. Aici poti sa castigi repede si bine. Mai ai un pas sa te convingi. Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de email pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3506 secunde