Braconaj pe lacul Sinoe

397

Articole de la același autor

La data de 4 iunie, la inițiativa Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură - filiala Constanța, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, împreună cu inspec-tori ai ANPA, au efectuat, în zona complexului lagunar Razelm - Sinoe, o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.
Cu acest prilej, pe apa lacului Sinoe, în apropierea cetății Histria, au fost sur-prinși doi bărbați, care pescuiau cu plasă monofilament, dintr-o barcă pescărească.
Cei doi au fost somați și conduși de jandarmi la malul apei, unde au fost identificați ca fiind Mihai T. și Florin O., ambii de 24 de ani, din localitatea Istria. Asupra lor s-a găsit plasă monofilament în lungime de aproximativ 2.000 m și cantitatea de aproximativ 150 kg de pește.
Potrivit locotenent-colonel Sorin Mustățea, cei doi au declarat că, în jurul orei 7,
s-au întâlnit la barul din localitate, unde au hotărât să plece la pescuit. La ora 8, au scos barca din stuful de pe malul lacului, unde era ascunsă, iar la ora 9 au întins plasele. Pe la ora 15, ei au fost surprinși de jandarmi în timp ce se străduiau să scoată plasele din apa lacului.
Plasele și barca au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost predat unui centru de comercializare în vederea valorificării.
În cauză au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere și folosire de plasă monofilament și pescuit fără autorizație, dosarul fiind înaintat spre soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0492 secunde