Bogdan Olteanu află, astăzi, cât timp ar mai putea rămâne în arest preventiv

100
Bogdan Olteanu află, astăzi, cât timp ar mai putea rămâne în arest preventiv - bogdanolteanu-1471589583.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, vineri, cererea formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind prelungirea mandatului de arestarea preventivă, în cazul fostului viceguvernator al Băncii Naționale Române (BNR) Bogdan Olteanu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, informează Agerpres.

Potrivit site-ului ÎCCJ, cererea procurorilor anticorupție a fost înregistrată joi și urmează să fie dezbătută vineri, începând cu ora 9.30. Decizia nu va fi definitivă.

În 12 august, Instanța supremă a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. ÎCCJ a admis atunci o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată din data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile.

Bogdan Olteanu a demisionat în 1 august din funcția de viceguvernator al BNR, iar Conducerea Camerei Deputaților a luat act în 10 august de demisia sa.

Potrivit DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, ar fi solicitat și primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu) suma de un milion de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane (a lui Liviu Mihaiu) pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii ar fi fost remiși de către omul de afaceri printr-un intermediar (Ionuț Adrian Eftimie - denunțător), la sediul unui partid politic.Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă (Liviu Mihaiu) ar fi fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Printre primele măsuri luate de Liviu Mihaiu din funcția de guvernator a fost avizarea înființării de către societatea PSV Company (fostă Petromservice) a unor benzinării plutitoare pe Dunăre. Compania era deținută de Sorin Ovidiu Vîntu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.294 secunde