Biserici amendate și preoți instruiți de pompieri, la Constanța

183
De la începutul anului și până acum, în preajma sărbătorilor, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al Județului Constanța au efectuat 81 de controale în lăcașurile de cult de pe raza județului. Aceștia au constatat 283 de deficiențe și au aplicat 274 sancțiuni, din care 259 avertismente și 15 amenzi în cuantum de 7.500 lei.

Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor au avut în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat. De asemenea, au fost executate instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecției la foc, ocazie cu care au fost prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor.

Având în vedere afluxul mare de persoane generat de perioada sărbătorilor pascale, pompierii reamintesc atât preoților, cât și credincioșilor faptul că lumânările aprinse trebuie ținute cât mai departe de haine și de obiectele combustibile precum icoane, decoruri, mobilier și coroane. Nu în ultimul rând, pompierii recomandă ca slujbele să se organizeze în exterior. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.082 secunde