Binecuvântați de Zeul Neptun! Botez la bordul bricului "Mircea"

267
78 de cadeți de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", cărora li s-au alăturat  10 cadeți din Bulgaria, China, Letonia, Polonia și Ucraina, participă, în perioada 12 septembrie - 3 octombrie, la marșul anual de instrucție al Navei Școală "Mircea". 


"Chiar dacă sunt români, bulgari, chinezi, letoni, polonezi sau ucrai-neni, Zeul Neptun i-a botezat pe toți cei aproximativ 90 de cadeți de la bordul bricului «Mircea». Așa e tradiția! Apoi, au făcut ordine pe punte", se arată într-o postare a Forțelor Na-vale Române. 


Pe timpul celor 22 de zile de marș, nava va naviga aproximativ 1.550 de mile marine în Marea Neagră, Ma-rea Marmara și Marea Egee, pe parcursul cărora studenții și elevii își vor dezvolta noi deprinderi marină-rești și profesionale. Nava școală va face escale în porturile Rhodos, He-raklion și Pireu, pe parcursul cărora sunt planificate a se desfășura diverse activități împreună cu partenerii greci. 


De-a lungul celor 77 de ani în serviciul Marinei Militare, bricul "Mircea" a acostat în peste 80 de porturi din 40 de țări, pe patru continente. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3584 secunde