Bazaconie rutieră în Constanța: "Parcarea interzisă" în… parcare?!

3606
18
Un indicator rutier privind parcarea interzisă așează Constanța în lista orașelor cu "minuni". Dacă în alte părți stâlpii de iluminat public "cresc" în mijlocul șoselei, la noi un astfel de indicator a fost montat (culmea!) într-o parcare din spatele unui bloc.

Una din principalele suferințe ale Constanței o reprezintă lipsa locurilor de parcare. Iar felul haotic în care au fost ridicate construcțiile noi, înghesuite, în baza unor autorizații ce ridică semne de întrebare, vine să accentueze problema. O simt pe pielea lor locatarii blocului LV 16 de pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din zona Trocadero.
În imediata vecinătate a blocului, a fost ridicată o vilă cochetă și, deși în acte proprietatea figurează ca fiind situată pe strada Partizanilor, numărul 27, singura cale de acces este aleea din spatele blocului LV 16 și prin parcarea folosită de locatari. Cum era de așteptat, (având în vedere spațiul restrâns și numărul ridicat al locatarilor motorizați din zonă, nu au întârziat să apară neînțelegerile: mașini blocate, locatarii casei puși în imposibilitatea de a ajunge cu mașina la proprietatea lor etc.
În consecință, familia Gabor, locatară în vila cu pricina, a reclamat situația autorităților locale și Poliției. Soluția găsită de acestea vine să uimească: a fost instalat un indicator rutier cu parcarea interzisă, pentru a se asigura o cale de acces către imobil.
Indicatorul a fost montat în urmă cu cinci luni, dar ieri, pentru prima dată, a fost solicitată intervenția Poliției Rutiere Constanța pentru montarea unei "caracatițe", ceea ce a dus la iscarea unui scandal.
Alee în spatele blocului, parcare sau arteră rutieră?
Iuliana Gabor, cea care a făcut demersurile pentru montarea indicatorului și care, ieri, a cerut sprijinul Poliției pentru a ajunge acasă, spune că are legea de partea ei.
"În nenumărate rânduri, ne-au blocat accesul la locuință. În iarnă, a trebuit să ies din casă, cu copilul cu febră învelit într-o pătură și să plec la spital cu un taxi, pentru că aveam mașina blocată. Am încercat să ne înțelegem pe cale amiabilă, dar nu s-a putut. Am făcut plângeri la Primărie și Poliție, am făcut poze și le-am arătat ce se întâmplă. Am făcut adrese peste tot să se găsească o soluție să pot să intru. Și aceasta a fost soluția găsită de autorități, nu de noi", a subliniat femeia.
În replică, locatarii blocului LV 16 atrag atenția că indicatorul și marcajele rutiere au fost realizate pe un spațiu ce aparține blocului și fără înștiințarea asociației de proprietari. De asemenea, documentele în baza cărora au apărut acestea ridică semne de întrebare.
"Voi urma calea judecătorească. Am să acționez în judecată pe cei care se fac responsabili pentru aces-te marcaje, pentru abuz în serviciu. Semnele rutiere se pun în baza unei aprobări din partea Consiliului Local și respectând normele legale. Trebuie efectuate măsurători, obținute aprobări. Nu așa, pe o schiță de mână, așa cum ne-au prezentat ei (n.r. - familia Gabor). Mai ales că au pus restricții pe parcarea noastră, fără a fi înștiințată asociația de proprietari. Aici este domeniul blocului, este aleea de acces pentru bloc, nu arteră rutieră", a subliniat Marius Szabo, locatarul a cărui mașină a fost blocată în parcare.

"Este o anomalie legală!"
Am contactat reprezentanții Poliției Rutiere și ai Poliției Locale Con-stanța, pentru a afla în ce măsură este legală amplasarea, cel puțin neobișnuită, a respectivului indicator rutier. Iată care a fost răspunsul primit de la Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța: "Situația ne este cunoscută. Locatarii de la imobilul de pe strada Partizani trebuie să aibă acces la proprietate. Drept pentru care, au fost realizate marcajele și montat un indicator care să arate că parcarea este interzisă, astfel încât să nu le fie blocat accesul. Este un drept garantat prin lege. Cât privește așa zisa alee, este un ac-ces rutier, chiar dacă este o simplă alee din spatele blocului, ceea ce înseamnă că pot fi montate semnele de circulație".
Pe de altă parte, omul legii a admis că este singura situație de acest gen din Constanța: "Este o anomalie, dar a fost necesară, pentru că locatarii nu au ajuns la o înțelegere pe cale amiabilă".
Surprinde, de asemenea, rapiditatea cu care oamenii legii au răspuns solicitării pentru montarea "caracatiței". Nu mai departe de zilele trecute, reprezentanții celor două instituții ne declarau că nu au suficiente echipaje pentru a elibera trotuarele "sufocate" de mașini, parcate chiar și în imediata apropiere a trecerilor de pietoni. În replică, Daniel Bratu, șeful Poliției Locale, a explicat că cei care au intervenit au fost polițiștii de la Rutieră, care au solicitat montarea unei caracatițe.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Primarul Terente
26 iunie 2012
Ce nu va convine domnilor ?

In loc sa-mi multumiti ca exist,v-ati apucat sa faceti reclamatii la fituica asta pedelista.Eu semnez autorizatii de construire acolo unde vrea muschiul meu,nu unde vreti voi.Ati crezut ca glumesc cand am spus sa va bagati presul in scara blocului ca altfel il trec pe lista retrocedarilor.Sa va fie clar,in parcari raman numai cainii,capusele,rahatul de caine si caracatitele famigliei.Problema mea este Basescu,nu parcarea voastra.Si daca nu va potoliti,va promit ca ma ocup personal de procedura de suspendare a satanei de la Cotroceni. Asta este mana serviciilor de contrainformatii aflate in subordinea lui Basescu.Numai ei v-au pus sa reclamati un primar harnic ca mine.Popor ingrat,m-am saturat de voi.

a
26 iunie 2012
a

nunteleg care e problema. e semn ca nu ai voie sa parchezi, nu parca, ce e asa de complicat. daca nu iti convine amplasarea semnului, fa o sesizare, te plangi si daca se rezolva se scoate semnu si parchezi. numai cocalaru roman de rand e prea fitos sa parcheze masina la mai mult de 10 metri de geamul de la bucatarie, sa vada mancatas masina cand baga micu in burdihan

Irinel Columbofilu' vecinu'
26 iunie 2012
Aruncati cu cacat in curte la Gabor

Acesti gabori care se cred stapani peste oras aveau loc sa treaca si cu tirul spre "resedinta" (daca tot aveau bani de casa puteau s-o faca in alta parte,nu sufocata de betoane).Ma surprinde insa urgenta celorlalti gabori care in 3 min dupa ce au sunat gaborii la 112 au si montat caracatita cu toate ca masina nu bloca pe nimeni.112 sunt situatiile de urgenta.Daca "autoritatile" lu' Peshte cred ca asta se impune,eu nu le mai platesc salariile la niste imbecili !!!!

pino
26 iunie 2012
Farul Constanta

INTERVIU INCENDIAR CU Gheorghe Bosanceanu pe www.farul.ro Constanta trebuie sa stie ca toate datoriile Farului catre Bosanceanu sunt de aproximativ 1 milion de euro si in niciun caz de 11 milioane asa cum mint cei din Consiliul Judetean ca sa nu preia clubul. Haideti sa luptam pentru FARUL! Da share si roaga-i pe toti prietenii tai sa faca la fel. CONSTANTA, TREZESTE-TE FARUL NOSTRU SE STINGE! dati si voi mai departe!!

Miruna
26 iunie 2012
ce nu va e clar

pe mazare si co ii doare in cot de oras!pai dc prostii si bosorogii tot il voteaza ,iar restul stau si nu voteaza nimic.. ,ce sa-si mai bata capul,il doare in pu.a de noi

Gica
27 iunie 2012
aberatie

de vina nu sunt cei cu proprietatea,din cat am inteles este alee de acces,nu parcare,asa cum sustin locatarii blocurilor.Legislatia zice clar,fiecare locatar are 1m de la baza blocului jur imprejurul blocului impartit la nr. de locatari,nu ca ar fi proprietari pe toata aria.Cat despre faptul ca li se blocau accesul la propietatea personala se numeste abuz sau hartuire.Comentariile "aruncati cu cacat" este iar un abuz si o lipsa de educatie si bun simt.Nu traim in vestul salbatic.O casa poate avea iesire la 3 strazi si la 10,nimeni nu are dreptul sa blocheze accesul catre un imobil.Cei care aduc astfel de afirmatii(ex.d-ul Irinel) sunt niste nescoliti care ar trebui sa citeasca sau sa se documenteze inainte de a deschide gura."(daca tot aveau bani de casa puteau s-o faca in alta parte,nu sufocata de betoane)",iar daca dumneata aveai bani iti luai loc de parcare de la primarie.

Oana
27 iunie 2012
Ofticatilor

Sunteti niste ofticati invidiosi,de fapt va deranjeaza ca altii au "vila cocheta"si voi stati in cutiile ceausiste.Blocarea caii de acces catre un imobil tine de bunul simt,nici nu trebuia sa se ajunga la autoritati.Daca va deranja constructia imobilului,trebuia sa faceti reclamatie de la inceput,nu sa hartuiti pe noii proprietari care au fost cumparatori de buna credinta.Si fara masini in acel loc,nu au cum sa treaca pompierii,cu atat mai putin un tir.Asa ca daca aveti de gand sa folositi metafore,folositi unele mai bune.Ofticatilor!!!!

t
27 iunie 2012
Parcare

Oare chiar nimeni nu se uita la pozele de mai sus? Chiar nimeni nu observa ca acea masina nu bloca nici o cale de acces? In plus, nu scrie nicaieri accesul cu masina la propietatea personala, iar daca militati in continuare pentru dreptul acelui om de a ajunge in gradina cu masina (pentru ca garaj nu exista) de ce pentru a conferi dreptul proprietarului casei trebuie revocate drepturile mai multor locatari ai blocului?

Gica
28 iunie 2012
Cum le intoarceti

1-probabil masina respectiva a aparut in dovezile care au fost depuse asa cum sustine doamna reporter. 2-masina ca blocheaza sau nu calea de acces,este pe un semn interzis montat de autoritatile locale 3-in gradina sau pe casa ori in baia personala e problema lui,numai propietarul acelui imobil are dreptul sa isi optureze accesul,fatada casei. Nu trebuie sa ai 7 facultati sa ai limita bunului simt,daca omul vrea sa-si puna un tanc in fata casei e alegerea lui,e proprietatea lui,cat despre drepturile locatarilor se pare ca nu sunteti informati,omul respectiv poate face reclamatie cu chemare in instanta,cu dovezile care le are plus situatiile jenante in care a fost pus,si sa faca sesizare de vandalizare de bunuri,abuz din partea celor care au fost partasi la acest gest. Iar ca final,imi dau seama ce fel de vecini are,din vocabularul"elevat" al vecinului care arunca cu fecale.asta e buna de atasat la probele pe care le detine acel proprietar,cu vocabularul inflorit de mahala

Irinel Columbofilu' vecinu'
28 iunie 2012
Pentru Gica ,cel cu mintea "opturata"

Fiecare locatar al blocului are in proprietate o suprafata de teren pe care este asezat blocul si in jurul acestuia.De asta trebuiau sa tina cont si cei din primarie care au dat autorizatie de constructie.Daca locatarii nu au avut reactie atunci cand a fost construita "vila cocheta"(nu as sta in asa ceva,numai un frustrat poate construi casa intre betoane si cu "perspectiva" la locatarii din bloc) atunci sa taca si sa indure.Familia Gabor a actionat marlaneshte cand a sunat la 112,sfidand vecinii cu aroganta,din poza se vede bine ca putea ajunge la "vila cocheta".Daca toti am proceda in acest fel(ne-am trasa accesul cu ajutorul "autoritatilor "locale corupte),acesti Gabori nu ar mai ajunge la betoanele lor.Gica fara frica ,puneti tancul pe proprietatea lui mamica ta,nu in fata "casei",acolo nu esti tu stapan !!!! Sa ai parte de traiul pe care il meriti,sfidand pe cei din jur,cred ca esti un papagal de prin primaria lu' mazarel -sidel ,dar o sa va vina si voua randul ca lui Bombonel,o sa ajungeti toti acolo !!!!

Răspuns la: Cum le intoarceti
Adăugat de : Gica, 28 iunie 2012
1-probabil masina respectiva a aparut in dovezile care au fost depuse asa cum sustine doamna reporter. 2-masina ca blocheaza sau nu calea de...
18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde