Bătrână păcălită cu 10.000 de lei prin metoda "Accidentul". "Fiul suferise un accident naval"

193
Bătrână păcălită  cu 10.000 de lei prin metoda

Articole de la același autor

Indivizi care acționează prin metoda "Accidentul" se pare că nu iau pauză, iar vârstnicii din Constanța nu se învață minte și tot cad în plasa escrocilor. Ultima victimă a acestora este o femeie de 80 de ani, din Constanța, care a aruncat pe fereastră mii de lei.

Octogenara a fost contactată telefonic pe 1 ianuarie, în jurul orei 15.00, pe telefonul fix de o femeie care s-a recomandat a fi medic. Individa i-a spus bătrânei că fiul ei a fost victima unui accident naval și se află internat în spital într-o țară străină. Pentru a putea fi operat, femeia i-a cerut constănțencei suma de 50.000 de lei.

Pentru a fi cât mai credibilă povestea, octogenara a vorbit la telefon și cu presupusul fiu care i-a confirmat cele spuse de medic și i-a spus să îi trimită banii urgent pentru că este grav rănit și altfel nu îl operează, iar viața lui este în joc.

Bătrâna i-a spus că nu are această sumă și că îi va da tot ce are pentru a se opera. În mai puțin de o oră, la domiciliul ei s-a prezentat un individ care a menționat că a fost trimis de medic pentru a ridica banii. Octogenara i-a înmânat suma de 9.500 de lei, iar tânărul s-a făcut nevăzut.

În momentul în care și-a dat seama că totul a fost o escrocherie, femeia a sunat la 112 și i-a alertat pe oamenii legii. Polițiștii de la Secția 4 au pornit o anchetă în acest caz și încearcă să dea de urma suspecților.

"În astfel de cazuri, în care sunt contactați telefonic și li se solicită diferite sume de bani, pentru rezolvarea unor probleme survenite în urma unor accidente, prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat SNUAU 112 sau Poliția, pentru a se verifica veridicitatea informațiilor primite.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală", a declarat ag. șef adjunct Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5414 secunde